Cotreball amb retorn social a Horta-Guinardó

Al barri de la Clota, al districte d’Horta-Guinardó, s’ha posat en marxa un nou espai municipal de cotreball per a projectes d’emprenedoria que planteja una contraprestació no monetària sinó basada en la participació en projectes d’interès social i comunitari del districte.

20/05/2019 16:02 h

Ajuntament de Barcelona

Les persones emprenedores que participin en l’espai no hauran d’abonar cap contraprestació econòmica, sinó que hauran de dedicar entre quatre i vuit hores al mes a projectes de retorn social, amb el seguiment i l’acompanyament de la comunitat i l’equip gestor.

Aquests projectes els podran proposar les persones cotreballadores o bé el Districte o les entitats socials i comunitàries del territori. Entre les necessitats detectades hi ha accions formatives i experiencials per millorar l’ocupabilitat del veïnat, l’elaboració de materials comunicatius per a activitats comunitàries o tallers de cuina per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Impulsar el teixit empresarial d’Horta-Guinardó

L’objectiu és impulsar l’activitat econòmica en un districte amb un teixit empresarial escàs (un 5,9% del total de la ciutat) i recuperar quatre baixos buits situats a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, amb uns 360 metres quadrats i una capacitat de fins a cinquanta persones.

Aquests locals s’equiparan amb espais d’oficines, i també amb una cuina completa i amb tallers per realitzar-hi activitats manuals i artesanals i oficis relacionats amb la robòtica i la impressió en 3D, la reparació de bicicletes o el disseny de moda.

De moment, els onze projectes que s’impulsaran des de l’espai de cotreball són de l’àmbit de la fotografia, el coaching i l’acompanyament terapèutic, la cuina, la consultoria, la producció de material esportiu, la costura i projectes tèxtils i el màrqueting digital.

Etiquetes associades a la notícia