El balcó gastronòmic del Port Olímpic pren forma

S’han adjudicat les concessions de nou dels onze restaurants del balcó gastronòmic del Port Olímpic. S’aposta per una oferta culinària per a tots els perfils de públic, basada en la qualitat, la diversitat i el compromís amb l’alimentació sostenible i saludable. El nou espai s’obrirà l’estiu del 2024 coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela.

16/12/2022 14:58 h

Ajuntament de Barcelona

Les quinze propostes presentades a concurs han estat valorades per un jurat format, entre d’altres, per representants municipals, BSM, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, el Gremi de Restauració de Barcelona i la Fundació Alícia.

La selecció resultant dotarà el balcó gastronòmic del Port Olímpic d’una oferta culinària diversa i complementària entre si. Les adjudicacions han estat les següents:

  • Cuines del món – innovació: Grup Sagardi
  • Cuines del món – innovació: Pantea Group
  • Gastronomia blava: El Cangrejo Loco
  • Cuina flexitariana: Pantea Group
  • Cuina catalana: La Fonda del Port Olímpic
  • Cuina del Mediterrani: La Barca del Salamanca
  • Cuina del mar: La Taberna Gallega de Marcos
  • Aperitiu: Platets
  • Menú diari: Los Huevos de Colón

El 8 de gener tancaran els restaurants que hi ha oberts actualment. El personal té garantida la continuïtat, independentment de les noves empreses adjudicatàries, i podrà accedir als serveis d’orientació professional de Barcelona Activa i a un pla formatiu complet en diferents àmbits de l’hoteleria i la restauració.

Durant el primer trimestre de l’any s’adjudicaran els dos espais de restauració restants i també s’obrirà el concurs per definir les tres botigues gurmet que completaran l’oferta.

El nou eix gastronòmic del litoral barceloní

La construcció del balcó gastronòmic començarà a finals de gener del 2023, i s’hi invertiran 15,9 milions d’euros. El projecte forma part de la gran transformació per reactivar el Port Olímpic que des del 2020 impulsa Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i que inclou tres grans pilars: el sector nàutic, l’economia blava i la restauració.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades