Una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient

S’han lliurat els guardons de la setena edició del premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, que reconeix bones pràctiques de companyies de dimensions diferents per afavorir la productivitat i una gestió del temps saludable i igualitària.

19/03/2019 13:01 h

Ajuntament de Barcelona

El premi en la categoria d’empreses de 10 a 50 persones treballadores ha estat per a l’empresa tecnològica Blueknow, per haver aplicat mesures com el teletreball, la flexibilitat horària, la formació en horari laboral, la possibilitat de gaudir de més vacances i el fet de tenir en compte la situació de les persones treballadores amb fills i familiars a càrrec.

En la categoria d’empreses d’entre 10 i 50 persones treballadores, el premi ha estat per a MOST Enginyers per haver aplicat l’horari europeu de 8.15 a 16.25 hores, amb 30 minuts per dinar, i millorar així la qualitat de vida de les persones treballadores.

Mercabarna ha rebut el premi en la categoria d’empreses de 51 a 250 persones treballadores, gràcies a l’aplicació de la jornada intensiva al matí, durant tot l’any, en el col·lectiu majoritari, amb flexibilitat d’entrada i de sortida i mantenint les 37.39 hores de mitjana setmanal. S’ha valorat la trajectòria de l’empresa, que, preocupada per l’accés de la dona al mercat de treball i el relleu generacional, va passar l’horari del mercat de la fruita de la nit al dia en un sector tan complex com l’alimentari.

El premi en la categoria d’empreses de més de 250 persones treballadores s’ha concedit a Unió de Mútues per haver facilitat, a través d’un pla d’igualtat, un permís de paternitat ampliat per afavorir la corresponsabilitat i un permís retribuït de fins a deu dies laborals per a la cura de persones dependents i per haver impulsat una guia de beneficis perquè tothom hi pugui accedir.

La menció especial de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps) ha estat per a CT Ingenieros, per haver aplicat un pla de conciliació de la vida laboral, familiar i personal, un catàleg detallat i sistematitzat de mesures de flexibilitat horària i política de serveis que incorpora eines de seguiment i avaluació.

Jornada per a l’ús igualitari i eficient del temps

La jornada es va completar amb un debat entre responsables de recursos humans de diferents empreses i una ponència de la doctora en ciències polítiques María Ángeles Durán, primera dona guardonada amb el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2018.

Segons Durán, tant l’administració pública com les associacions i les empreses tenen prou capacitat d’innovació per fer un ús més eficient, saludable i igualitari del temps i millorar d’aquesta manera la qualitat de vida de les persones treballadores.

Etiquetes associades a la notícia