La plataforma Filmpedia guanya l’edició 2020 de CREAmedia

La plataforma de vídeos sota demanda Filmpedia ha guanyat la quinzena edició del programa CREAmedia, de Barcelona Activa, per impulsar les indústries creatives i culturals de la ciutat.

13/03/2021 10:12 h

Ajuntament de Barcelona

El premi, de 5.000 euros, permetrà fer créixer i consolidar aquesta iniciativa, creada per Miquel Cerdà, que facilita l’aprenentatge a través de nous formats transformant peces audiovisuals en continguts educatius de qualitat.

Filmo, una plataforma web de lloguer de material audiovisual desenvolupada per Daniel Benejam i Xavier Vidal, ha rebut l’accèssit, una mentoria empresarial valorada en 1.500 euros i atorgada per l’ICEC.

Aquesta edició de CREAmedia ha estat centrada en la transformació dels models de negoci en un context de pandèmia i ha impulsat els projectes participants a adaptar-se a les noves circumstàncies i a crear nous models de negoci més digitals.

Convocada la setzena edició

A partir del 15 de març tindrà lloc la selecció dels deu projectes nous que entraran en la fase següent del CREAmedia, que començarà al mes d’abril i que inclou com a candidats projectes artístics, espais creatius, musicals, audiovisuals, periodístics i de videojocs, entre d’altres.

Es reforça l’aposta per les indústries creatives i culturals com a sector estratègic per a l’economia de la ciutat, com la mesura de govern de l’octubre del 2019 d’impuls de les indústries creatives i culturals.

Impuls a les indústries creatives

Les polítiques de suport a aquesta indústria depenen de subvencions i de facilitar l’accés al finançament, així com de la revitalització d’espais com el DHUB o la generació de nous punts com la futura incubadora d’indústries creatives i culturals que hi haurà a l’equipament de Palo Alto, entre d’altres.

CREAmedia, de la qual ja s’han fet quinze edicions, és una iniciativa de Barcelona Activa. Té el suport de l’ICEC i la Fundació Catalunya Cultura, als quals en la darrera edició s’han incorporat la PAC, l’ESCAC i la Fundació Carulla.

El programa ha canviat el format per incloure un espai d’incubació durant sis mesos a la Incubadora Almogàvers, ubicada al districte 22@ i on se situen més d’un centenar de petites i mitjanes empreses amb components creatius importants.

Un sector resilient

El 2019 Barcelona concentrava un 49,5% dels llocs de treball de tot l’àmbit de les indústries creatives de Catalunya i un 48,1% de les empreses amb persones assalariades dedicades als sectors creatius.

El sector ha resistit força bé l’impacte de la pandèmia, amb un descens interanual de l’ocupació del 0,8% el tercer trimestre del 2020. El fet que el descens hagi estat lleuger es deu als formats no tradicionals (videojocs i l’edició digital, entre d’altres), que van créixer un 1,5% en la creació de llocs de treball entre el setembre del 2019 i el mateix mes del 2020.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades