L’ISE, la principal fira audiovisual del món, arriba a Barcelona

El sector de l’audiovisual català està format per més de 1.100 empreses i més de 26.000 professionals, i Barcelona n’és el pol central. Amb aquest teló de fons, la ciutat es prepara per rebre l’Integrated Systems Europe, la fira més gran del món pel que fa al sector audiovisual, amb un format 100% presencial.

04/05/2022 15:38 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta de la segona edició de l’ISE que se celebra a Barcelona, la primera després de la pandèmia, i tindrà lloc entre els dies 10 i 13 de maig. Abans, durant 16 anys, l’esdeveniment tenia lloc a Amsterdam.

El sector audiovisual té una presència molt important a la Ciutat Comtal i concentra el 56,7% dels llocs de treball i el 62% de les empreses en l’àmbit català. És per això que el consistori ha unit esforços amb el Clúster Audiovisual de Catalunya i Barcelona Activa per incorporar un estand de la ciutat a la fira per donar a conèixer projectes estratègics municipals i donar suport al teixit empresarial i acadèmic local.

L’estand Barcelona projecta la ciutat a l’ISE

L’estand Barcelona serà un espai de més de 250 m2 que servirà per impulsar els serveis, recursos i programes que des de l’Ajuntament i a través de Barcelona Activa s’ofereixen a les empreses i professionals locals i internacionals del sector audiovisual.

A l’estand hi haurà l’Àgora, un espai amb una programació d’activitats per presentar les últimes novetats o debatre diversos temes d’interès. A més, deu empreses del sector presentaran les seves solucions en relació amb la tecnologia musical, la visualització en 3D, la innovació tecnològica, els sistemes integrats, la reproducció en continu, la tecnologia digital i l’R+D.

L’ISE també serà una oportunitat per donar a conèixer el nou laboratori de les indústries creatives a Palo Alto, un dels projectes centrals del consistori per donar suport a l’audiovisual de la ciutat, que es preveu que comenci a funcionar a finals de l’any 2023.

Finalment, una quarantena dels i les professionals més rellevants de l’ecosistema audiovisual local, com ara Gestmusic, Filmax, Mediapro o Grup Focus, han contribuït a crear una instal·lació audiovisual immersiva que, a mode de túnel i amb projeccions de 180º, recrea algunes de les millors localitzacions cinematogràfiques de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades