Nova onada de suport i subvencions per a l’emprenedoria

Es posa en marxa la tercera edició del programa “Llança’t”, que ofereix ajuts perquè les persones emprenedores i autònomes tinguin un suport econòmic durant el primer any d’activitat, per exemple, per a les quotes de la Seguretat Social, el lloguer dels despatxos o els serveis prestats per tercers.

21/05/2019 16:33 h

Ajuntament de Barcelona

Les sol·licituds per optar a aquestes subvencions es poden presentar fins al 21 de juny de 2019 al portal de tràmits de l’Ajuntament, amb certificat digital, sempre que l’alta a la Seguretat Social sigui posterior a l’1 de juliol de 2017.

“Llança’t” promou l’autoocupació, la creació d’activitats econòmiques noves i l’enriquiment del teixit empresarial a la ciutat, i contribueix a reduir l’atur sobretot entre les persones de més de 40 anys —que representen el 50% del total de persones beneficiàries— i les de menys de 30 anys —el 14%.

Els sectors d’activitat que s’han impulsat fins ara són majoritàriament de l’àmbit dels serveis a les empreses, seguit pel comerç i el transport i la logística.

Durant el primer trimestre del 2019 la creació de societats mercantils ha crescut un 4%, i el nombre de persones autònomes afiliades a la Seguretat Social, un 1,9% respecte al mateix període del 2018.

Etiquetes associades a la notícia