Llum verda als pressupostos de 2022

El darrer plenari de l'any del Consell de Districte de Sants-Montjuïc ha informat favorablement les propostes de pressupostos municipals i preus públics per al 2022, que preveuen diversos increments en les despeses per garantir la inversió social i l'activitat comunitària als barris. El ple també ha donat llum verda al projecte de reglament municipal de participació ciutadana i a un parell de modificacions del planejament urbanístic a la Marina i Montjuïc.

22/12/2021 11:45 h

Mupert

L’informe del regidor al plenari ha començat presentant l’evolució de la pandèmia de covid-19, que s’ha disparat durant el darrer mes mutiplicant per sis el nombre de casos i arribant ja als 348 contagis setmanals a Sants-Montjuïc. A les portes de Nadal, Marc Serra ha insistit en la prevenció i ha destacat la tasca dels punts de vacunació i de suport. El regidor ha recordat les darreres inauguracions de l’Escola Bressol Els Gats, el Poliesportiu La Sagi i la reurbanització dels carrers del Rector Triadó i de la Torre d’en Damians. També ha avançat que es treballa en el projecte executiu de la piscina del futur CEM la Marina i en la millora dels entorns de 22 escoles aquest curs. I ha explicat els processos participatius en marxa per definir, comptant amb l’opinió i les propostes de tothom, el futur dels entorns de l’estació de Sants, dels actuals espais firals de Montjuïc i de l’edifici annex als jardins de les Tres Xemeneies.

El pressupost municipal per a l’any 2022 és de 3.406 milions d’euros, un 4,7% més que aquest any. L’increment correspon sobretot als capítols d’inversions (+12,2%) per tirar endavant projectes de transformació de la ciutat tot garantint la despesa social. El pressupost de despeses corrents del Districte de Sants-Montjuïc (capítols 1-4) creix un 0,98% fins als 38,2 milions d’euros. Per programes, els més importants corresponen a l’enllumenat públic, la neteja viària i la renovació de la pavimentació, però també hi destaquen els de cultura, centres cívics i acció comunitària. En aquest sentit, s’incrementa uns 30.000 euros la dotació de la convocatòria de subvencions a entitats des del Districte. Aquests pressupostos han tirat endavant amb els vots dels grups del govern, les abstencions d’ERC i BxCanvi i els vots contraris de JxCat i Ciutadans. Només Ciutadans ha votat en contra de la proposta de preus públics per la utilització dels equipaments cívics, casals de gent gran i d’infància durant el 2022, que s’incrementen un 3,1%. La proposta ha tirat endavant amb els vots dels grups de govern i l’abstenció de la resta de l’oposició.

Pel que fa al nou reglament municipal de Participació Ciutadana, després que el TSJC declarés nul el que ja es va aprovar l’any 2017, el projecte ha rebut el suport del plenari de Sants-Montjuïc, amb l’abstenció de Cs i BxCanvi, i els vots favorables de la resta de grups.

En el capítol d’urbanisme, el plenari de Sants-Montjuïc ha aprovat per unanimitat el Pla especial per ubicar el nou Institut d’Ensenyaments Esportius sota la piscina de salts de Montjuïc, i amb l’única abstenció de BxCanvi, un Pla de millora urbana al sector 9 de la Marina del Prat Vermell, per la transformació de tota l’illa compresa entre el passeig de la Zona Franca i els carrers Cisell, Solvelles i Ulldecona, promogut per l’empresa Global Blue Center. A proposta de Junts per Catalunya, que ha rebut el suport de tots els grups llevat de l’abstenció d’ERC, el govern del Districte presentarà al proper ple el calendari de les actuacions a realitzar al carrer de Burgos amb Riera de Tena (expropiació, reallotjament i construcció de nou edifici).

La proposició d’ERC per reforçar la informació a entitats i comerços sobre els criteris per atorgar llicències per a fires i mercats al carrer s’ha aprovat per unanimitat. La del nou conseller de Barcelona pel Canvi, Miguel Martínez, per informar tots els establiments que hi puguin estar interessats dels tràmits per sol·licitar noves terrasses o ampliacions també s’ha aprovat, però amb el vot en contra d’ERC. No ha tirat endavant la proposta de Ciutadans de revocar la suspensió de llicències de llars compartides o lloguer d’habitacions, perquè ERC, BComú i el PSC hi han votat en contra.

En el torn de precs, el govern no ha acceptat la petició d’ERC de dur a terme una auditoria externa independent sobre la xarxa de distribució elèctrica, però sí la de constituir una comissió d’estudi d’una línia de bus circular que connecti els barris d’Hostafrancs, la Font de la Guatlla i la Bordeta. El govern també ha acceptat els precs de JxCat per convocar taules comunitàries als barris sobre neteja i espai públic i per presentar la proposta definitiva de carrils bus-bici-taxi a Montjuïc.

En el torn de preguntes, el govern ha respost al conseller de Ciutadans que sí s’han fet inspeccions arran de les queixes per soroll al número de 14 del carrer de Leiva, però que fins ara no s’hi han pogut comprovar. Pel que fa al punt en què es troben els projectes seleccionats als Pressupostos Participatius, el regidor ha explicat que ja s’han reunit amb els promotors guanyadors per tirar-los endavant. El govern ha contestat la pregunta de BCN pel Canvi sobre contaminació acústica explicant les mesures que s’estan prenent per reduir el soroll dels serveis de neteja, tant pel que fa als que hi treballen com als vehicles.

El ple de Sants-Montjuïc ha acabat amb la lectura de la Declaració Institucional sobre el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, acordada amb la unanimitat de tots els grups polítics.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades