Tauletes electròniques per a joves a la recerca de feina

PresTIC és un nou servei de préstec de 300 dispositius Chromebooks que es posa a la disposició de les persones participants en programes ocupacionals de Barcelona Activa, sobretot de col·lectius vulnerables, amb dificultats per seguir les activitats previstes en l’itinerari en què estan inscrites. Així, es facilita que es mantinguin al dia davant els canvis del mercat de treball. Aquesta actuació es reforçarà amb la formació necessària a través del Cibernàrium, l’equipament que facilita i promou la capacitació digital de la ciutadania.

05/08/2021 11:41 h

Ajuntament de Barcelona

Els programes ocupacionals prioritaris a l’hora d’accedir al préstec seran, entre altres, els programes singulars per a joves en el marc de la Iniciativa europea de Garantia Juvenil, el projecte “Treball als barris” i el programa “Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió laboral”.

Aquesta mesura té un cost total d’uns 100.000 euros, un terç dels quals els ha aportat Barcelona Activa. L’acció s’emmarca en el Pla de xoc d’inclusió i capacitació digital per mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la covid-19que té com a principals objectius minimitzar la bretxa digital existent entre la població barcelonina i evitar que la situació de pandèmia sigui un agreujant per a qui no disposa d’eines digitals.

Una aposta per la igualtat d’oportunitats que ha comportat també altres iniciatives, com un nou programa d’acompanyament a la ciutadania amb més necessitats pel que fa a la realització de tràmits administratius en línia, o l’elaboració d’un informe que posa dades a la bretxa digital a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades