Un miler de formacions per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria

Barcelona Activa ofereix una programació de 1.000 formacions que es duran a terme entre l’abril i el juny amb l’objectiu de millorar competències, buscar feina o emprendre.

04/04/2023 11:26 h

Ajuntament de Barcelona

La programació formativa de Barcelona Activa inclou activitats presencials, en línia o híbrides i amb capacitat per a unes 15.000 persones, especialment les que busquin feina, vulguin assolir noves capacitacions per fer un canvi professional o es plantegin emprendre un negoci.

Entre les activitats destaquen les formacions relacionades amb el món digital que s’oferiran des del Cibernàrium, com els cursos sobre l’ús de Twitch per connectar amb l’audiència i l’ús professional de plataformes com ChatGPT i noves classes magistrals en ciberseguretat.

En l’àmbit de la recerca de noves oportunitats laborals es troben els cursos adreçats al talent sènior per potenciar les competències transversals fruit de la maduresa professional, o les noves càpsules dedicades a l’ús de nous canals socials per a la recerca de feina i el treball en xarxa (des de LinkedIn fins a Instagram o TikTok), per posar-se al corrent dels nous mètodes de selecció que utilitzen les empreses. L’oferta formativa per trobar feina ha augmentat un 47% gràcies a l’inici de l’activitat d’El Convent, l’equipament específic per a joves de Barcelona Activa.

Barcelona Activa també ofereix un catàleg de tallers sectorials dedicats al turisme, la logística i l’àmbit sociosanitari, o una sessió extraordinària per informar-se dels clústers urbans com l’esport, l’audiovisual, la salut i l’energia.

Els emprenedors i les emprenedores tindran a l’abast sessions específiques, com una activitat amb microinfluenciadors per aprendre a expandir un negoci i millorar-ne la comunicació, o sessions grupals per a dones empresàries i emprenedores a l’espai Lidera.

La programació formativa inclou altres activitats que es desenvoluparan en diversos equipaments municipals, com centres cívics, biblioteques, l’InnoBa i les seus de districte de Barcelona Activa.

Infografia de prova de Barcelona Aj.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia