58 projectes d’inversió a Gràcia arriben a la segona fase dels Pressupostos Participatius

Al districte es destinaran 2.400.000 euros per poder executar els projectes que s'aprovin definitivament el mes de juny.

22/03/2021 11:33 h

Districte de Gràcia

A partir del 22 de març i fins al 5 d’abril, qualsevol persona empadronada a Barcelona disposarà de deu suports, que podrà repartir entre aquests projectes validats. La recollida de suports es farà a través de la plataforma Decidim.Barcelona, amb l’objectiu de triar els vint projectes finalistes per districte que se sotmetran a la votació definitiva al mes de juny.

A Gràcia, s’han acceptat 58 projectes dels 153 que s’hi van presentar. Dels projectes presentats, el 71,24% correspon a temes relacionats a l’espai públic, el 20,26% a equipaments i un 5,23% a temes relacionats amb la tecnologia.

Els projectes que han arribat a la fase de priorització proposen inversions o actuacions en equipaments de proximitat, en equipaments educatius i entorns escolars, en equipaments per a col·lectius específics, en espais de joc infantil, en àrees d’esbarjo de gossos, en la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques al carrer, en espais verds i horts urbans, en memòria històrica, en millora de l’espai públic, en mobiliari urbà, en mobilitat i xarxa ciclista i en la pacificació o remodelació de carrers.

El nombre de projectes acceptats per barris ha estat:

  • El Coll: 15
  • Camp d’en Grassot i Gràcia Nova: 14
  • Vila de Gràcia: 13
  • Vallcarca i els Penitents: 6
  • La Salut: 2
  • Gràcia en general: 8

L’import mitjà dels projectes és de 513.860 €. Podeu consultar tots els projectes acceptats en el següent enllaç.

Calendari dels pressupostos participatius

  • Entre el 22 de març i el 5 d’abril tindrà lloc la fase de suports o priorització dels projectes. La ciutadania podrà donar suport als projectes acceptats, i els 20 projectes amb més suports de cada districte passaran a la següent fase
  • Entre el 6 d’abril i el 7 de maig. Els 200 projectes prioritzats entre tots els districtes entraran en la fase de concreció entre la ciutadania que els promou i els serveis municipals.
  • Entre el 10 i 20 de juny, la ciutadania votarà els projectes definitius a desenvolupar.

Al districte es destinaran 2.400.000 euros per poder executar els projectes que s’aprovin definitivament el mes de juny.

Podeu consultar amb més detall el calendari i totes les novetats del procés en el següent enllaç.