Comença la reurbanització de la plaça dels Porxos

Comencen les obres de millora de la plaça dels Porxos, al districte de Sant Martí, una intervenció que suposarà la renovació del paviment i la reparació dels desperfectes de l’entorn, d’acord amb les peticions formulades pel veïnat del barri.

18/09/2021 10:11 h

Ajuntament de Barcelona

Amb un pressupost de dos milions d’euros, el projecte recull les demandes que els veïns i les veïnes de Sant Martí de Provençals van comunicar gràcies a un procés participatiu que va acabar la primavera del 2019. La plaça és un espai de trobada amb múltiples usos veïnals i inclou comerços, supermercats, terrasses de bars, un parc infantil, bancs i jardins.

Obres de millora

Les intervencions consisteixen en la reparació dels desperfectes de la plaça, que provoquen filtracions d’aigua i altres problemes a l’aparcament subterrani que hi ha a sota. Per impermeabilitzar-la, se substituiran la pavimentació i el mobiliari urbà actuals.

Els treballs afectaran el funcionament de l’aparcament i, per tal que les places d’estacionament no quedin inutilitzades a la vegada, s’ha planificat l’obra en tres fases. Els vehicles que quedin afectats durant el desenvolupament dels treballs tindran una alternativa d’estacionament garantida i amb vigilància les 24 hores a la mateixa zona.

Posteriorment, l’actuació es completarà amb una nova pavimentació de la superfície de la plaça i la col·locació del mobiliari urbà.

La durada prevista de les obres és de vuit mesos, i corresponen a la primera fase del procés participatiu, que feia referència a la superfície del pàrquing municipal. La urbanització de la resta de propostes acordades sobre la plaça i sobre l’entorn correspondran a una segona fase d’intervencions.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades