El futur ciutadà i verd de les Tres Xemeneies, icona del litoral metropolità

La transformació de l’àmbit de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, al litoral metropolità, es definirà en un procés participatiu impulsat pel Consorci del Besòs, la Generalitat i els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i de Badalona, que començarà el 27 de setembre. Aquesta zona de 32 hectàrees es convertirà en un gran espai ciutadà i verd per a tota l’àrea metropolitana.

24/07/2018 17:11 h

Ajuntament de Barcelona

L’àmbit de les Tres Xemeneies, que fins fa poc era una zona industrial, és un espai singular amb una ubicació estratègica i ben comunicada amb tota la ciutat metropolitana.

El projecte per transformar-lo, un deute històric, neix del debat veïnal, fa valer els beneficis socials i col·lectius que comporta la col·laboració entre administracions i permetrà repensar els usos i les activitats de la zona per potenciar-la com a gran espai veïnal connectat amb la natura.

Patrimoni, mobilitat, natura i urbanisme

El debat social per definir el futur de l’entorn de les Tres Xemeneies girarà al voltant de quatre eixos:

  • El futur de la central tèrmica com a equipament, protegida com a bé cultural d’interès local i amb una vinculació identitària especial amb el territori.
  • La connexió amb la ciutat metropolitana amb un pla de mobilitat sostenible.
  • La relació de l’àmbit amb el parc fluvial del Besòs i el front litoral, la connexió amb els espais naturals i la descontaminació de les platges.
  • Un model d’ordenació urbanística obert que s’integri en els barris de l’entorn i no sigui una barrera.

Calendari

El procés de debat amb la ciutadania es desenvoluparà en cinc sessions (27 de setembre i 8, 15, 22 i 29 d’octubre), que tindran lloc al Casal de Cultura de Sant Adrià de Besòs, de 18.30 a 21.00 hores.

Hi poden participar entitats i veïns i veïnes que s’hagin inscrit prèviament en el web del procés participatiu.

El 12 de novembre, un cop acabades les sessions, s’analitzaran els resultats en un seminari, i finalment es presentaran les conclusions del procés en un acte que tindrà lloc al desembre i en què s’explicarà com s’aplicaran les propostes recollides al nou pla urbanístic.