Nou repositori per a iniciatives ciutadanes en defensa dels drets digitals

El nou repositori municipal recull i mapeja un total de 46 iniciatives amb l’objectiu de visibilitzar què està fent la societat civil de Barcelona en la defensa dels drets digitals, com l’ús ètic de les dades o l’accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts.

14/09/2021 09:55 h

Ajuntament de Barcelona

Les iniciatives, que es presenten sota el títol “Ecosistema ciutadà pels drets digitals“, són el resultat d’una crida per fer aflorar i documentar què estan fent les forces vives de Barcelona (entitats, moviments o associacions) en l’àmbit de la defensa i la promoció dels drets digitals. El resultat és un mapatge que els vol donar visibilitat i crear sinergies.

Es tracta d’una iniciativa que vol dotar de contingut la participació de Barcelona en la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals —Cities Coalition for Digital Rights—, una aliança creada el 2018 amb les ciutats de Nova York i Amsterdam per protegir els drets digitals de les persones a través de la proposició d’accions, lleis, eines i recursos i que té com a horitzó promoure la sobirania digital de la ciutadania.

Els treballs o projectes que es donen a conèixer giren entorn dels àmbits definits per la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals:

  1. Accés universal i igualitari a internet. Neutralitat de la xarxa.
  2. Privacitat digital i protecció de dades.
  3. Algoritmes i drets fonamentals.
  4. Democràcia i governança distribuïda digital.
  5. Accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts.

El procés culminarà amb una presentació pública per donar a conèixer els projectes a la ciutadania i per crear sinergies entre els diversos grups i actors.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia