Premi al projecte “Ruta antirracista de los cuidados”

Com cada 18 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones Migrades amb el lliurament del Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB). El guardó ha reconegut la tasca de l’associació Sindillar per la seva “Ruta antirracista de los cuidados”, un projecte de caire pedagògic, feminista i descolonial que aporta una perspectiva crítica del patrimoni cultural de Ciutat Vella.

16/12/2021 18:28 h

Ajuntament de Barcelona

El lema central de l’edició del Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) d’aquest any ha estat “Per una Barcelona antiracista”. Els projectes que s’hi han presentat tenen com a objectiu fomentar Barcelona com una ciutat de drets; promoure accions per combatre qualsevol forma de racisme, xenofòbia, aporofòbia, discursos d’odi i islamofòbia; fomentar la igualtat d’oportunitats, la participació, la plena ciutadania, i facilitar la visibilització, l’autoorganització i l’empoderament de persones i entitats. En la tretzena edició del premi hi han participat nou projectes.

La “Ruta antirracista de los cuidados” s’endú el premi CMIB

El guardó, finalment, ha estat per al projecte del Sindicat de Treballadores i Cuidadores de la Llar, que mostra la complexitat dels processos històrics i socials de les opressions sistèmiques viscudes per tal de sensibilitzar la població autòctona i també el turisme. El premi consta d’una dotació econòmica de 7.000 euros.

Les entitats que formen part del CMIB, a més, han reconegut amb una menció especial Acathi, associació formada per persones LGTBQI+ diverses culturalment, d’orígens diferents, migrades i refugiades. Aquesta menció, que comporta un premi de 2.000 euros, s’atorga cada any a una de les entitats del CMIB que durant l’any hagi destacat per la participació en les activitats i grups de treball del CMIB, per haver realitzat accions o activitats en col·laboració amb altres entitats i per haver contribuït a crear un bon clima de treball i d’entesa.

La reivindicació dels drets de totes les persones migrants

El Dia Internacional de les Persones Migrants, que se celebra cada 18 de desembre, el va proclamar el 4 de desembre de l’any 2000 l’Assemblea General de les Nacions Unides davant “l’interès de la comunitat internacional de protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants”.

Etiquetes associades a la notícia