Adjudicades les obres del nou CAP al Raval Nord

El Despatx Nogué Onzain López Arquitectura serà l’encarregat de dissenyar el Centre d’Atenció Primària Doctor Lluís Sayé, el nou CAP del Raval Nord. Es preveu que les obres comencin el segon semestre del 2022 i que el nou CAP pugui estar enllestit en quatre anys.

20/09/2021 14:07 h

Ajuntament de Barcelona

El nou CAP del Raval Nord s’ubicarà a la capella de la Casa de la Misericòrdia, un edifici singular protegit com a bé cultural d’interès local. El projecte respectarà la singularitat del barri i aprofitarà els espais oberts i lluminosos que ofereix el nou espai, que la ciutat va cedir al Servei Català de la Salut en un procés treballat amb entitats del barri i professionals del centre per satisfer una reivindicació històrica.

El nou Centre d’Atenció Primària Doctor Lluís Sayé tindrà una superfície de 2.500 metres quadrats i ampliarà la capacitat assistencial mantenint la cartera àmplia de serveis de què disposa actualment:

  • Dotze sales de consulta de medicina de família, inclosa pediatria.
  • Dotze consultes d’infermeria, amb especialistes en atenció pediàtrica.
  • Una àrea d’urgències: quatre boxs polivalents i d’extraccions, un espai de tractament i un espai d’emergència i observació.
  • Dues aules d’educació sanitària, divisibles en dues més.
  • Una àrea polivalent: una consulta i una sala de treball per a l’àrea d’odontologia, sis consultes polivalents, dues consultes de tocoginecologia i dues consultes de salut mental.

Per donar suport als professionals del CAP mentre es construeix el nou centre, s’ha instal·lat un mòdul al pati exterior que dona accés al centre, que ocupa 30 metres quadrats i actualment es destina a pacients amb malalties respiratòries, proves PCR i vacunacions.

Etiquetes associades a la notícia