Barcelona posa en marxa un telèfon de suport emocional per a la ciutadania

El nou servei, creat en el context de l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19, complementa altres iniciatives similars pensades específicament per a treballadors de la llar, professionals autònoms o joves i adolescents. L’objectiu és prevenir el deteriorament de la salut mental que pot provocar la situació de confinament, sobretot, entre les persones més vulnerables.

27/03/2020 18:16 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) han acordat posar en marxa un nou servei d’atenció telefònica per donar suport emocional a la ciutadania. La mesura s’ha pres davant l’alerta sanitària originada per la Covid-19 i tindrà una vigència inicial de tres mesos. L’objectiu és vetllar per la salut mental i emocional de la població, sobretot, de les persones més vulnerables, davant el possible deteriorament com a conseqüència del confinament.

El número de telèfon és el 649 756 713 i l’horari d’atenció és de dilluns a diumenge, de 9.00 a 20.00 hores, accessible també per a persones amb sordesa. Al principi s’activaran quatre línies, que podran arribar a un màxim de divuit d’acord amb la demanda, i 36 psicòlegs i psicòlogues amb experiència en emergències atendran les trucades. El telèfon estarà a disposició de qualsevol persona que ho necessiti i, si el o la professional ho determina, es faran derivacions al servei psiquiàtric o psicoterapèutic pertinent. En cas de detectar un problema de violència masclista, es farà la derivació al servei pertinent.

Aquest nou servei d’atenció psicològica per a la ciutadania en general es complementa amb altres serveis específics per a diferents sectors:

  • Suport emocional als autònoms i autònomes: el número de telèfon és el 900 505 805 (amb clau d’accés AUTONOMS2020) i funciona de les 6.00 a les 24.00 hores.
  • Suport emocional a les treballadores de la llar i de la cura: el número de telèfon és també el 900 505 805 (amb clau d’accés DOMICILIO2020) i funciona de les 6.00 a les 24.00 hores.
  • Suport psicològic per al personal municipal en serveis essencials: el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou servei d’assessorament psicològic per al personal que treballa aquests dies en serveis considerats essencials.
  • Suport psicològic per a altres professionals de serveis essencials: el número de telèfon és el 935 678 856 i l’horari d’atenció és de dilluns a diumenge, de 9.00 a 20.00 hores.
  • Telèfon de l’Esperança: el número actual és el 682 900 500 i funciona les 24 hores al dia els 365 dies de l’any.
  • Serveis de suport específic per a joves que s’han adaptat a la nova situació:

Etiquetes associades a la notícia