Comencen els treballs de camp per a l’Enquesta de salut de Barcelona 2021

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha començat els treballs de camp de l’Enquesta de salut de Barcelona 2021 (ESB). Aquesta enquesta aporta, cada cinc anys, informació rellevant sobre les condicions de vida i la salut de la ciutadania i és una eina clau per planificar polítiques de salut a la ciutat.

24/02/2021 17:04 h

Ajuntament de Barcelona

Durant tot l’any, personal format pel Gesop realitzarà 4.000 enquestes a veïns i veïnes de Barcelona, a qui s’informarà prèviament per carta. Les enquestes es faran presencialment, al domicili de les persones seleccionades, mitjançant un dispositiu electrònic de registre i seguint totes les mesures de prevenció per la covid-19.

L’ESB 2021 comprèn tres tipus de qüestionaris: un per a persones a partir de 15 anys, un altre d’indirecte per a les persones que no poden respondre de manera autònoma i el tercer per a infants i joves de menys de 15 anys. L’edició d’enguany incorpora preguntes noves sobre temes com l’alimentació, la soledat, les violències, el suïcidi, el joc i altres qüestions relacionades amb la covid-19.

Les persones enquestadores van degudament identificades amb l’acreditació de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona. A més, per resoldre dubtes, es posa a disposició de les persones participants el telèfon 900 901 900 i també es pot demanar informació al 010.

Nova enquesta FRESC 2021 per a l’alumnat adolescent

L’ASPB també realitza enguany l’Enquesta de factors de risc en estudiants de secundària (FRESC), que analitza a partir de les respostes de 3.000 joves d’entre 13 i 19 anys els comportaments i actituds relacionats amb la salut de la població adolescent escolaritzada a Barcelona, així com els determinants socials.