Conveni amb l’AECC a Barcelona per conscienciar sobre el càncer i disminuir-ne la incidència

El 2020 aquesta malaltia va afectar més de 32.000 persones a la demarcació de Barcelona. Aquest acord de col·laboració vol sensibilitzar i facilitar el coneixement sobre els factors de prevenció i detecció precoç.

27/10/2021 15:32 h

Ajuntament de Barcelona

El càncer és una de les principals causes de mortalitat a les societats occidentals, contra la qual es destinen grans quantitats de recursos, i en els últims temps s’han registrat avenços significatius, però continua representant un repte notable en molts aspectes. A Catalunya, el 2020 va afectar 44.599 persones, moltes d’elles de la demarcació de Barcelona i amb una incidència en aquesta àrea de 572 casos per cada 100.000 habitants.

Davant d’aquest escenari, l’objectiu d’aquest acord amb l’Associació contra el Càncer (AECC) a Barcelona és precisament avançar en tasques de conscienciació i sensibilització en aspectes com la prevenció i detecció precoç i la promoció d’hàbits saludables, així com contribuir mitjançant diverses accions a recaptar més fons destinats a la recerca. La finalitat és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia i les seves famílies i promoure la formació entre els professionals i voluntaris.

A més, permetrà difondre els serveis facilitats de manera gratuïta per aquesta entitat, que inclouen, entre altres, acompanyament, atenció social, fisioteràpia i suport psicològic. El conveni, per la part municipal, es focalitza sobretot en l’àmbit del comerç a través dels seus representants (gremis, associacions, fundacions, etc.) i estableix un marc de col·laboració amb lInstitut Municipal de Mercats.

De fet, els dies 15 i 16 d’octubre ja es va desenvolupar una de les primeres accions, inclosa en aquest acord, amb la participació de tretze mercats municipals, amb el lema “Els mercats també treuen pit contra el càncer de mama”, i que va permetre vestir aquests espais de llaços roses, i els paradistes també van lluir gorres solidàries del mateix color. La venda de productes solidaris va permetre recaptar més de 6.000 euros, que es destinaran a recerca i atenció als pacients i familiars.

En aquesta línia, el conveni permetrà dur a terme diverses actuacions entre els treballadors municipals, un col·lectiu que representa prop de 16.000 professionals.

 

Etiquetes associades a la notícia