Donar sang és molt més del que dones!

Del 12 al 19 de gener se celebra la Marató de Donants de Sang de Catalunya, i un cop més, l’Ajuntament hi dona suport per augmentar les reserves de sang a la ciutat. Els dies 12 i 13 de gener també es podrà donar sang, per primera vegada, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

09/01/2018 15:12 h

Ajuntament de Barcelona

En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions, que permetin garantir les reserves de sang després de les festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25%. A més, l’epidèmia de la grip pot incrementar la baixada un 15% més.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat: “Més enllà de la importància que té donar sang, la donació està vinculada a una experiència molt positiva per al donant i que va associada a uns valors d’altruisme, de solidaritat i de generositat que ens identifiquen com a ciutat.” Colau ha recordat també els terribles atemptats terroristes del mes d’agost com un dels fets concrets que demostren la importància de donar sang, i ha dit que la ciutadania va treure un cop més el millor de si mateixa anant als hospitals a donar sang sense que ningú ho demanés.

L’experiència de donar sang

Amb el lema “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”, el Banc de Sang llança la campanya del 12 al 19 de gener destacant les sensacions positives de l’experiència per a la ciutadania durant i després de la donació. Com a novetats, enguany totes les persones donants rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient, i també es faran enquestes de satisfacció sobre l’atenció rebuda i l’experiència dels donants.

Per donar sang es pot reservar hora mitjançant l’enllaç següent: https://www.donarsang.gencat.cat/

A Barcelona es pot donar a:

  • L’Hospital Clínic
  • L’Hospital Universitari Vall d’Hebron
  • L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Etiquetes associades a la notícia