A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

El dentista municipal també atén infants

En marxa des d’aquest mes de febrer una nova consulta solidària que atendrà cada any uns 150 nens i nenes i 500 persones adultes en risc d’exclusió que d’aquesta manera podran rebre serveis odontològics que la cartera de salut pública encara no cobreix. L’aportació municipal serà de 120.000 euros l’any.

05/03/2021 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

El nou centre, ubicat al carrer de Bonaplata, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, és fruit d’un conveni de col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu. La previsió és que la nova consulta, atesa per professionals sanitaris i socials, realitzi unes 1.100 obturacions, 100 tractaments de càries, unes 500 higienes i unes 50 endodòncies.

El conveni de col·laboració incorpora per primera vegada l’atenció a infants que es trobin en situació de vulnerabilitat i que siguin derivats des dels diferents centres oberts de la ciutat o des del Servei d’Inserció Social de Famílies amb infants a càrrec amb una revisió i diagnòstic previ del centre d’atenció primària corresponent.

Pel que fa a les persones sense llar, hauran de ser derivades pels serveis municipals d’atenció social a l’espai públic i les entitats de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

Compromís amb la salut dental 

La consulta dental solidària és un pas més en l’estratègia municipal per donar cobertura als veïns i veïnes que per motius econòmics no poden accedir a tractaments odontològics, una situació que afecta un 12% de la població catalana.

Des de que es va obrir, la tardor de l’any 2018, el servei d’odontologia municipal per a persones vulnerables ja ha atès unes 2.000 persones, que han rebut més de 14.000 visites. En total s’hi han practicat 5.400 obturacions, 2.300 higienes, 1.600 pròtesis i 400 endodòncies.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades