Més de vuitanta centres públics es connecten a Barcelona Energia

Un total de 76 escoles bressol municipals (EBM) de les 103 que hi ha a la ciutat, les 5 escoles de música municipals i el Conservatori passen aquest abril a l’operador elèctric metropolità i rebran energia verda de fonts cent per cent renovables.

15/04/2022 09:55 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta llista cal afegir-hi el Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) de Sants-Montjuïc i les Corts, i la secció sindical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

El consum elèctric aproximat de tots aquests centres es calcula que serà d’uns 3,78 GWh, l’equivalent al consum de 1.085 famílies de Barcelona. També permetrà evitar l’emissió a l’atmosfera de 567 tones de CO2, que correspondrien a les emissions produïdes per un cotxe dièsel en recórrer gairebé 3,2 milions de quilòmetres. En tots els casos, aquests espais no només actuaran com a consumidors, sinó també com a proveïdors d’energia verda i renovable.

Barcelona Energia és la comercialitzadora pública més gran de l’Estat i es troba entre les deu primeres de l’àrea metropolitana, amb més de deu mil punts de subministrament (entre punts públics, a persones usuàries i empreses).