Nou xat de suport emocional gratuït per a joves

Des d’aquest mes de juliol els adolescents i joves de la ciutat disposen d’un xat per poder parlar sobre el patiment i malestar emocional de manera confidencial i immediata. Aquest nou servei, atès per una quarantena d’orientadors i orientadores formats per especialistes de la salut mental, és gratuït i està operatiu les 24 hores del dia, cada dia de l’any.

25/07/2022 17:35 h

Ajuntament de Barcelona

El nou xat de suport emocional funciona a través de l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, al telèfon 679 333 363. S’adreça especialment a joves d’entre 14 i 25 anys, la franja d’edat que es considera més adient per a aquesta eina i que, de vegades, pot tenir més resistència a una atenció telefònica o presencial.

A banda de parlar del malestar i patiment psicològic, l’objectiu és fer una atenció preventiva i orientar la persona atesa cap al servei més adient de la xarxa de recursos adreçats a joves que ja ofereix la ciutat, com poden ser el Konsulta’m, el programa “Aquí t’escoltem” o la xarxa de salut mental que gestiona la Generalitat de Catalunya.

El nou servei s’ha posat en marxa en conveni amb la Fundació Ajuda i Esperança, com el Telèfon del Suïcidi, i s’emmarca en el Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades