Nous punts de vacunació covid-19 sense cita prèvia als barris amb menys persones immunitzades

Nous punts mòbils de vacunació sense cita prèvia, que s’instal·laran cada setmana a dos barris de la ciutat per administrar la vacuna Janssen, d’una única dosi. L’objectiu és incrementar el percentatge de persones immunitzades als barris amb els índexs més baixos de vacunació i facilitar-hi l’accés als col·lectius més vulnerables, a fi de reduir les desigualtats en l’estratègia d’immunització contra la covid-19 a la ciutat.

10/09/2021 12:14 h

Ajuntament de Barcelona

Els punts estaran operatius a partir del 16 de setembre, i durant aquest mes visitaran Ciutat Meridiana, el Raval, la Marina de Port i el Gòtic. Les persones usuàries podran anar-hi sense cita prèvia, i s’hi administrarà la vacuna Janssen, d’una única dosi.

A més, durant les properes setmanes s’organitzaran unes jornades de vacunació als barris, prioritzant els que presenten menys cobertura vacunal.

Calendari previst

Els punts mòbils s’han assajat durant la segona setmana de setembre als barris del Bon Pastor, Baró de Viver, el Poble-sec i, anteriorment, el Raval, la Trinitat Vella i el Besòs i el Maresme, on s’han vacunat un total de 455 persones.

Properament, els punts mòbils de vacunació es podran trobar en les zones següents:

  • 16 de setembre: Ciutat Meridiana (Nou Barris). Plaça Roja, de 10.00 a 14.00 hores.
  • 17 de setembre: el Raval (Ciutat Vella). Rambla del Raval, de 10.00 a 14.00 hores.
  • 23 de setembre: la Marina de Port (Sants-Montjuïc). Pendent d’ubicació i horari.
  • 30 de setembre: Gòtic (Ciutat Vella). Pendent d’ubicació i horari.

Col·lectius que es poden vacunar als punts mòbils

Les persones que poden anar als punts mòbils de vacunació sense cita prèvia han de complir els requisits següents:

  • Ser residents a Barcelona.
  • Ser majors de 40 anys o de 18 o més anys de grups vulnerables, amb dificultats per accedir a la campanya de vacunació general.
  • Portar la targeta sanitària o, en cas de no tenir-ne, qualsevol altre document d’identificació.

Estratègia de vacunació a la ciutat

L’Oficina de Desigualtats en la Vacunació, formada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), avança un pas més en el pla d’accions territorials dirigides a reduir aquestes diferències a la ciutat, arribar als col·lectius més vulnerables i facilitar-los l’accés a la vacuna. L’oficina farà un seguiment setmanal de l’evolució del procés de vacunació, i se n’aniran ampliant les dates i ubicacions segons les necessitats de cada barri.

Dades sobre el procés de vacunació

  • Fins al 9 de setembre la cobertura de vacunació de la primera dosi en els majors de 12 anys és del 83,75% (84,55% dones i 82,84% homes).
  • En els majors de 15 anys, la diferència entre les àrees bàsiques de salut (ABS) amb més i menys persones vacunades és de 23 punts percentuals, una dada significativament més baixa que la que es va observar inicialment, que arribava als 30 punts.
  • Els punts de suport a la vacunació han atès més de 1.700 persones, el 53% homes i el 47% dones. Els punts amb més activitat han estat els situats a Ciutat Vella (541 persones), Nou Barris (381 persones) i Horta-Guinardó (289 persones). Segons la franja d’edat, les persones que més han demanat assessorament han estat principalment les de 40 a 49 anys, tot i que durant l’estiu s’ha detectat un augment de la consulta de les persones més joves.

Com vacunar-se

Es pot demanar hora a través d’internet, al web de Vacunació covid-19.

També es pot anar a un dels punts de vacunació sense cita prèvia.

Per resoldre dubtes sobre el procés de vacunació, es pot consultar l’espai de vacunació covid-19 al web de BCNcuida’t.

Etiquetes associades a la notícia