Expliques contes o escrius relats?

I si aquest Sant Jordi, en lloc de comprar un conte per regalar, l'escrius tu? També el pots explicar davant d'un micro o una càmera i compartir-lo així amb tots els nens i nenes, amb la gent gran que està sola, amb el veïnat del barri o amb tothom que vulguis. Presenta-ho a algun d'aquests certàmens i concursos, que fins i tot pots guanyar algun premi!

21/04/2020 19:14 h

Mupert

Concurs de narrativa Hort d’en Queni
L’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSoCeCat), en col·laboració amb la Biblioteca Vapor Vell i el Col·lectiu d’Artistes de Sants, presenta aquest concurs que duu el nom de l’espai verd de l’associació. Hi has de presentar una proposta original i inèdita de conte o narració curta de tema lliure dins l’àmbit de la discapacitat. Es valorarà positivament la presència d’alguna referència a la sordceguesa. Hi ha dues categories: l’escrita en català o castellà (PDF de cinc fulls com a màxim) i la de llengua de signes (vídeo en MP4, MOV o WMV de cinc minuts com a màxim). Al web de l’APSoCeCat s’explica com presentar els treballs, entre el 25 d’abril i el 25 de maig. Els premis són dues entrades a Port Aventura per cada categoria.

Jocs Florals Bandarres
L’equip de la revista Pilar Sec, la revista dels Castellers del Poble-sec, impulsa aquests Jocs Florals de narrativa, poesia i dibuix. Fins dimecres 22/04 s’hi poden presentar obres originals i inèdites de temàtica lliure. Hi haurà premis per a les obres guanyadores, que es publicaran a la revista. Els poemes han de tenir entre 12 i 60 versos. Els relats, entre una i dues planes. Els dibuixos, en qualsevol tècnica, seran de mida DIN A4.

Contes d’estar per casa
Des de la Biblioteca Francesc Candel i La Marina Viva proposen als infants de fins a 14 anys que esmoleu els llapis, traieu punta a la imaginació i escriviu una història de tema lliure, amb extensió màxima de cinc fulls. Un cop tornin a obrir, es comunicarà la guanyadora i es podran llegir totes les històries a la sala infantil de la biblioteca.

20 minuts d’escriptura
Anna Marcet, professora dels tallers d’escriptura creativa del Centre Cívic Font de la Guatlla, convoca el primer concurs de microrrelats #20MinutsdEscriptura en col·laboració amb la llibreria Prole, que hi atorga un primer premi de 30 € en llibres i un segon de 25. Els microrrelats, de 200 paraules com a màxim, han d’estar escrits en català o castellà, i seguir les pautes d’un dels exercicis proposats per l’Anna Marcet als reptes #20minutsdescriptura (els podeu trobar a Facebook o Instagram). Al seu web s’explica com presentar els treballs, abans de la mitjanit del dia de Sant Jordi.

Contes per telèfon
La Lleialtat Santsenca ha creat un espai al seu web on tothom pot compartir contes, tant escrits en text com àudios teatralitzats pels grups de teatre de l’espai. Podeu aportar-ne els vostres i també compartir els ja publicats amb les persones estimades, sobretot la gent gran que està sola. L’espai, creat en col·laboració amb les entitats Avismón i Llibre Solidari, duu aquest nom per homenatjar l’escriptor Gianni Rodari, autor del llibre Contes per telèfon, en el seu centenari. Però, a més, durant el dia de Sant Jordi, persones voluntàries d’Avismón, telefonaran els avis i àvies als que ja fan acompanyaments normalment per explicar-los aquests #ContesPerTelèfon. Llibre Solidari ja va organitzar el concurs “Confinament literari” durant els primers dies de quarantena i ara podeu llegir-hi els contes presentats i votar a les xarxes socials els que més us agradin.

Hi havia una vegada…
L’associació Artixoc rep per correu electrònic (artixoc@gmail.com) videocontes explicats per alumnes de tallers de teatre i “teatrerus” en general dels barris de Sants-Montjuïc per publicar-los al seu perfil d’Instagram en el marc del projecte #HiHaviaUnaVegada i enviar-los a tothom que s’hagi quedat aïllat, trist o sense la família a prop.

Microrrelats fantàstics i de terror
També pots aprofitar aquests dies per escriure un microrrelat fantàstic o de terror (200 paraules) i presentar-lo al certamen literari que forma part de la XXXII Marató de Cinema Fantàstic i de Terror. Aquests microrrelats, orientats vers la literatura fantàstica, de terror i de ciència ficció, han de proposar un conflicte que es resolgui en acabar el text amb la major economia de mitjans (200 paraules). El títol forma part del relat. Al web del Centre Cívic Cotxeres-Casinet s’explica com presentar els treballs fins al 13 de setembre. El premi únic són 200 €.

Concurs de relats curts de TMB
Aquest concurs inclou quatre categories i els guanyadors opten a un viatge a Frankfurt, un iPad, un assistent de veu, un curs d’escriptura i molts premis més. A més, les obres finalistes seran publicades en un llibre, editat per Llibre Solidari. A la categoria de RelatLliure pots presentar històries, reals o fictícies, inspirades en els transports de TMB o en l’actual situació de confinament (màxim 3.500 caràcters). La novetat d’aquesta 14a edició és la categoria d’ÀudioRelat, en què t’has de gravar explicant la història en un minut (àudio MP3 de fins a 5 MB). A l’InstaRelat penges al teu Instagram una fotografia feta a casa o des del balcó, amb l’etiqueta #relatsTMB2020. El TuitRelat és un tuit literari en què expliques una vivència o experiència viscuda als transports de TMB, a Barcelona o per Sant Jordi, també amb l’etiqueta #relatsTMB2020.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades