La Sala Ciutat renova l’Altell Il·lustrat i edita un llibre amb les darreres set obres

Des del 27 de març s’exposa el nou mural de l’Altell Il·lustrat, una obra amb la qual l’il·lustrador Pau Gasol i el dissenyador Carles Murillo rendeixen homenatge a 'Barcelones', de Manuel Vázquez Montalbán. Paral·lelament es publica el llibre ‘Altell Il·lustrat’, un recull de les peces que s’han exposat a la sala des del 2016 i que es renoven dos cops l’any.

28/03/2019 12:36 h

Mireia Alonso

Barcelones inspira el nou Altell Il·lustrat 

Amb l’obra reeditada de Vázquez Montalbán com a punt de partida, l’il·lustrador Pau Gasol i el dissenyador Carles Murillo es van proposar crear una obra que mostrés la multiplicitat de les ciutats que conviuen i reneixen en una sola metròpolis, diversa, resistent i espontània. El resultat és un mural de gran format fidel a l’ànima del llibre, on les il·lustracions i els textos es mostren de manera fragmentada i lliure, una composició que convida els visitants a viatjar entre el collage d’històries i les imatges.

Set altells i un llibre

Des de l’abril del 2016, set artistes han reinterpretat la ciutat des de mirades artístiques particulars, un treball creatiu que ara recull el llibre Altell Il·lustrat. Des de la il·lustració de María Corte fins a l’obra de Gasol i Murillo, acabada d’estrenar, l’Altell ha contribuït a exposar i visibilitzar la varietat artística i el talent d’il·lustradors i il·lustradores d’aquí i d’arreu:

  • María Corte: les figures sinuoses i l’explosió de color es combinaven en aquest mural festiu amb monuments com la catedral o la Sagrada Família. La il·lustradora va voler representar la Barcelona icònica, plural i heterogènia.
  • Joan Negrescor: aquest artista barceloní va retratar la ciutat com una jungla, caòtica i bella alhora, on les persones, els edificis i els objectes s’hibridaven formant un gran mosaic dinàmic i vital. La paleta de colors reduïda contribuïa a potenciar la sensació laberíntica, com un gran trencaclosques on es podia desxifrar una bicicleta, una palmera o una encaixada de mans.
  • Gina Thorstensen: un joc alegre que desprenia el caràcter expressiu de l’artista noruega, amb una visió personal de la ciutat marcada per la curiositat i la descoberta de racons amagats als carrers i les places. La composició, plena de sorpreses, convidava el públic a jugar.
  • Miquel Bustos: l’obra original estava inspirada en el vessant més festiu de la ciutat, però durant el procés creatiu es va produir l’atemptat del 17 d’agost. La Barcelona del “No tinc por” va quedar plasmada al mural com a símbol de la convivència, la tolerància i la diversitat expressades a través de l’art.
  • Lalalimola: la mamut Júlia, la gran font i els passeig dels Til·lers no podien faltar en aquesta composició inspirada en el parc de la Ciutadella, el gran protagonista de la il·lustració de l’artista valenciana. La natura, l’arquitectura i els personatges fantàstics es combinaven al llarg del mural per convidar els visitants a somiar.
  • Lu_J_son: com un gran vitrall aparentment simètric, l’obra de l’artista saragossà sorgia de les parets de la Sala Ciutat amb una sensació de monumentalitat. L’entramat de línies i colors ens traslladava des de les balconades dels edificis modernistes fins al mar, amb l’aigua com a fil conductor del viatge, des de les mans d’un infant fins a les cames d’unes banyistes.

El llibre, editat per l’Ajuntament, forma part de la col·lecció “Carnet de Voyage”, amb més de trenta títols al catàleg, on il·lustradors i il·lustradores de Barcelona interpreten els barris i el paisatge de la ciutat. Es pot comprar a la mateixa Sala Ciutat.

Etiquetes associades a la notícia