La diada de Sant Jordi a Barcelona

Per Sant Jordi Barcelona mostra la seva cara més literària i festiva. A més de passejar pels carrers plens de roses i llibres, teniu activitats i propostes a tots els districtes, barris i biblioteques de la ciutat.

17/04/2019 11:02 h

Ajuntament de Barcelona

Portes obertes a l’Ajuntament

El dimarts 23 d’abril l’Ajuntament oferirà un recorregut per alguns dels espais més emblemàtics de l’edifici, de 10.00 a 18.00 hores, amb una programació festiva per a l’ocasió. L’accés, gratuït però amb capacitat limitada, serà pel carrer de la Ciutat, per la façana gòtica.

La visita inclou espais com el Saló de Cent, el despatx de l’alcaldessa, l’Escala d’Honor, el Saló de Cròniques o la Galeria Gòtica. Conduiran el recorregut personatges històrics com el cronista Ramon Muntaner o el conseller Rafael Casanova, que comentaran la història de l’edifici i explicaran els ornaments que s’hi poden veure.

I també hi seran, és clar, sant Jordi i la princesa. Els més menuts podran gaudir d’una representació molt especial de La llegenda de sant Jordi amb ombres xineses, a càrrec del Taller Escola Sant Camil. Hi haurà funcions cada 30 minuts entre les 11.00 i les 17.00 hores.

Pregó de la Lectura

L’autor moçambiquès Mia Couto serà l’encarregat aquest any del Pregó de la Lectura. El mateix dimarts, a les 19.00 hores, conversarà sobre la seva obra i el paper de la literatura amb la periodista Anna Guitart al Saló de Cent.

Aprofitant l’ocasió, les Biblioteques de Barcelona us recomanen un viatge literari a l’Àfrica amb una selecció de llibres d’autors africans.

Roses solidàries

Al pati d’entrada de l’Ajuntament es durà a terme un any més la iniciativa de venda de roses solidàries, de 10.00 a 20.00 hores. Els diners que es recullin aniran destinats enguany a les entitats que formen part de la Xarxa per la Inclusió Laboral de Barcelona: la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Aura, la Fundació Tres Turons, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà i la Fundació Ecom.

A la plaça de Sant Jaume hi ha prevista, a les 19.00 hores, la 70a Audició de Sardanes de la Colla Sardanista Sant Jordi, amb la cobla La Principal de la Bisbal.

Donació de sang

Les biblioteques Manuel Arranz del Poblenou i Josep M. Ainaud de Lasarte de la Sagrada Família acolliran una jornada de donació de sang per Sant Jordi. L’horari serà de 10.00 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.00 hores, i els donants seran obsequiats amb una rosa i un punt de llibre.

I en una diada tan literària, la Sala Ciutat ofereix un homenatge al llibre Barcelones, de Manuel Vázquez Montalbán, al seu espai d’exposició, amb un mural del dissenyador Carles Murillo i l’il·lustrador Pau Gasol.

Joan Negrescolor

Com cada any, per celebrar Sant Jordi es posa en marxa la tradicional campanya per guarnir els carrers i convidar la ciutadania a celebrar aquesta festa. La imatge és obra de l’il·lustrador barceloní Joan Negrescolor (1978), format a l’Escola Massana i autor de treballs de cartelleria, d’il·lustració editorial, de premsa i, en menor mesura, també d’il·lustració publicitària. L’obra de Negrescolor es caracteritza per les desproporcions i el predomini dels colors càlids, eines amb les quals explora l’expressió i la poètica de la imatge. L’encàrrec realitzat a Negrescolor perseguia una imatge senzilla, que transmetés els valors de la festa de Sant Jordi i els valors de l’amor i del foment de la lectura i la cultura.

Tota la ciutat es bolca a la festa de Sant Jordi amb activitats de tot tipus i per a totes les edats. Al web de Sant Jordi es poden consultar totes. Bon Sant Jordi a tothom!

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades