Activat el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta

El Pla municipal respon a l’activació per part de la Generalitat de Catalunya del nivell 3 del Pla alfa al Barcelonès. D’aquesta manera, augmenten els recursos destinats al Parc de Collserola, i els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta per l’alta possibilitat que es pugui produir un incendi en massa forestal.

14/07/2022 20:54 h

Ajuntament de Barcelona

Atès l’episodi actual d’altes temperatures, que s’afegeix a una minva significativa de la precipitació acumulada en els darrers mesos i genera una situació de risc greu d’incendis forestals, el 16 de juliol va entrar en vigor un decret d’alcaldia que prohibeix les activitats amb foc a les àrees recreatives i d’acampada, així com a les parcel·les d’urbanitzacions de Barcelona.

Els equips estan desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del Parc de Collserola que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. El Parc de Collserola està obert, però, per precaució, es recomana no accedir-hi.

La campanya forestal dels Bombers es va iniciar a principis de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. En aquests moments està prohibit realitzar treballs forestals i actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal, la qual cosa inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

 

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades