Afectacions de la mobilitat per l’eDreams Mitja Marató Barcelona

Durant la celebració de la Mitja Marató, es prohibeix la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut, i això comportarà afectacions, també, de les línies d’autobús de TMB i les estacions de Bicing. Es recomana fer servir el metro per desplaçar-se pels carrers afectats per la cursa.

01/04/2022 10:49 h

Ajuntament de Barcelona

La cursa serà el diumenge 3 d’abril de 2022, de les 8.00 a les 13.00 hores, aproximadament. Durant la celebració de la Mitja Marató, es prohibeix la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut.

La sortida i l’arribada són al mateix punt, al passeig de Pujades, entre Roger de Flor i Wellington. Els participants faran el recorregut següent: baixaran pel passeig de Picasso fins a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on seguiran pel pla de Palau, el passeig d’Isabel II i de Colom, la plaça del Portal de la Pau, el passeig de Josep Carner i la plaça de les Drassanes. Allà pujaran per l’avinguda del Paral·lel fins al carrer d’Entença i enfilaran la Gran Via de les Corts Catalanes fins a Bailèn i la ronda de Sant Pere. El recorregut continuarà pel passeig de Lluís Companys i els carrers de Buenaventura Muñoz, Pallars, la Llacuna, Perú i Josep Pla. Els corredors aniran un altre cop per la Gran Via fins a la rambla de Prim, on giraran a l’avinguda Diagonal, i a l’altura del carrer d’Espronceda canviaran de sentit a la mateixa Diagonal en sentit Besòs fins a la plaça de Llevant i el passeig de Taulat. Després enfilaran el passeig de Garcia Fària, el passeig de Calvell i el carrer de la Jonquera i aniran fins a l’avinguda del Litoral. Allà recorreran els carrers de l’Arquitecte Sert i Salvador Espriu, passaran per la plaça dels Voluntaris i aniran pel carrer de la Marina fins al passeig de Pujades, on s’acabarà la cursa.

Afectacions de la mobilitat

A partir de les 4.00 hores es tallarà el trànsit del passeig de Pujades (també el carril bici), entre Wellington i Lluís Companys en sentit Besòs. A partir de les 5.00 hores s’ampliarà el tall de trànsit fins al passeig de Picasso. A partir de les 7.45 hores, o abans si la concentració de corredors ho fa aconsellable, s’aïllaran al trànsit els espais destinats a l’escalfament i al pas previ dels corredors pels calaixos de sortida. Es preveu que el trànsit es reobri a les 15.00 hores.

Durant la cursa s’anirà restringint el trànsit al llarg del recorregut i es restablirà a partir del pas dels corredors. D’altra banda, de les 21.00 hores del dia 1 a les 12.30 hores del dia 3 d’abril, es prohibeix l’estacionament (motos incloses) en tot el recorregut. S’ha col·locat senyalització excepcional per a la prohibició dels estacionaments i s’han distribuït avisos d’afectació de trànsit a veïns, pàrquings i entitats afectades.

Els vehicles que, malgrat la senyalització i les mesures adoptades, puguin quedar estacionats en aquests carrers, restaran immobilitzats per tal d’evitar-ne la posada en moviment durant la prova.

Transport públic

Durant la Mitja Marató les bicicletes de les estacions del Bicing al llarg del recorregut estaran fora de servei.

També quedaran afectades diverses línies d’autobús entre les 8.30 i les 12.00 hores, aproximadament. Des de TMB es recomana fer servir el metro durant aquestes hores i en els desplaçaments a l’entorn dels carrers per on transcorrerà la cursa, especialment a la zona delimitada per la Gran Via i el front marítim.

També quedarà interromput el servei de la línia T4 del Trambesòs. A partir de les 12.20 hores està previst el restabliment total de la línia.

Etiquetes associades a la notícia