Afectacions de la mobilitat amb motiu de la Diada de Catalunya 2023

Les quatre columnes de la manifestació convocada conflueixen a la plaça d’Espanya, que quedarà tallada al trànsit, així com tot el recorregut de la manifestació. Es recomana l’ús del metro en els desplaçaments al centre de la ciutat i és aconsellable preveure-hi un temps addicional.

07/09/2023 16:42 h

Ajuntament de Barcelona

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre hi haurà diverses afectacions del trànsit i el transport públic.

Restriccions de trànsit

De les 16.00 a les 19.30 hores (aproximadament) es faran talls de trànsit a totes les vies on es desplegarà la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), que es distribuirà en quatre columnes:

  • Inici a l’estació de Sants (pl. Països Catalans calçada de la banda del Besòs) i recorregut per Tarragona (ambdues calçades) – pl. Espanya (calçada de la banda de muntanya).
  • Inici a la Ciutat de la Justícia (Gran Via de les Corts Catalanes, 111) i recorregut per la pl. Països Catalans (calçada de la banda del Besòs) – Tarragona (ambdues calçades) – pl. Espanya (calçada de la banda de muntanya).
  • Inici a Aragó / pl. Doctor Letamendi i recorregut per Aragó – Muntaner – Gran Via de les Corts Catalanes (calçada central) en sentit contrari fins a Llançà – Gran Via de les Corts Catalanes (calçada lateral de la banda de mar) en sentit contrari – pl. Espanya (banda del Besòs).
  • Inici a l’Escola Proa (Almeria, 57) i recorregut per Gavà – Moianès (en sentit contrari) – Creu Coberta – pl. Espanya (banda del Llobregat).

Els talls de trànsit es faran de forma progressiva en funció de l’ocupació de les calçades.

A les 18.15 hores hi ha previst un acte polític a l’av. Reina Maria Cristina (pl. Espanya), i la plaça es reobrirà quan acabi, cap a les 20.00 hores. De totes maneres, el trànsit no es normalitzarà definitivament fins a les 6.00 hores de dimarts, quan s’enllesteixin les tasques de desmuntatge.

A més, a la zona d’ubicació de l’escenari (torres venecianes) hi haurà dues afectacions més:

  • A partir de les 8.00 hores de diumenge, dia 10, s’aïllarà del trànsit l’av. Reina Maria Cristina, entre pl. Espanya i av. Rius i Taulet.
  • A partir de les 8.00 hores del dia 11 es tallarà el trànsit a la calçada de la banda de mar des de l’escenari i fins a la part central de la plaça (dues hores aproximadament).

Prohibició d’estacionament

Des de les 14.00 hores del dia 9 i fins a les 23.00 hores del dia 11 no es podrà estacionar en cap de les calçades de les vies següents:

  • Av. Reina Maria Cristina.
  • Av. Rius i Taulet, des de l’av. Reina Maria Cristina fins a Guàrdia Urbana (tampoc les motos a la vorera).

Els vehicles que quedin estacionats en aquests carrers podran ser retirats pel servei de grues.

Transport públic

En el transport públic i en cas de gran afluència de passatge, cal seguir en tot moment les indicacions que doni el personal, el qual estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Metro

Algunes estacions de metro es poden veure afectades per l’afluència de passatge. Les que es preveu que tinguin més afectació són Espanya (L1/L3), Urquinaona (L1/L4), Arc de Triomf (L1), Hostafrancs (L1), Rocafort (L1), Urgell (L1), Tarragona (L3), Sants Estació (L3/L5) i Ciutat de la Justícia (L10S).

Bus

Al matí es preveuen afectacions en diverses línies que es desviaran o que circularan amb limitacions per les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Les possibles línies afectades són la D50, H16, 19 i Barcelona Bus Turístic.

I a la tarda, en horari de 15.30 a 21.00 hores, aproximadament, hi haurà possibles afectacions per la manifestació, que es dividirà en quatre columnes. Aquestes columnes aniran per la pl. Països Catalans, Tarragona, pl. Espanya, la Gran Via de les Corts Catalanes (a l’altura de la Ciutat de la Justícia), la pl. Doctor Letamendi i Muntaner. Les possibles línies afectades són la D20, D40, H10, H12, H16, V3, V5, V7, V9, V11, V13, 13, 27, 46, 54, 59, 63, 65, 78, 79, 109, 115141, 150 i Barcelona Bus Turístic (Ruta Vermella).

Més informació a TMB i @TMBinfo.

Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el servei de la línia Barcelona-Vallès i el de la línia Llobregat-Anoia amplia l’oferta de trens i n’augmenta la capacitat.

Més informació a https://www.fgc.cat/ i @FGC.

Etiquetes associades a la notícia