Aquest estiu, precaució amb la calor, els incendis forestals i les platges

El cos de Bombers de Barcelona insta la ciutadania a actuar amb cura a les zones de risc de la ciutat per prevenir situacions d’emergència derivades de l’onada de calor, el risc d’incendi forestal i l’activitat a les platges. Hi ha una pujada puntual d’emergències aquàtiques respecte a anys anteriors.

11/08/2022 16:45 h

Ajuntament de Barcelona

Dispositiu marítim i salvament aquàtic
Durant aquesta campanya d’estiu, els Bombers de Barcelona han realitzat un total de 26 serveis. S’emmarquen en tres àrees d’intervenció: tasques de rescat a les zones dels espigons de les platges de la ciutat, cooperació amb Salvament Marítim i col·laboració amb el Port de Barcelona.

Risc d’incendis forestals
No hi ha hagut cap incendi significatiu a les zones boscoses de la ciutat: la serra de Collserola i Montjuïc, més enllà d’alguns petits incendis associats a l’activitat pirotècnica per Sant Joan a prop de zones de matolls. Tanmateix, la situació d’emergència climàtica produeix unes condicions meteorològiques (temperatura, grau d’humitat, etc.) amb alt risc d’incendi forestal.

Per tal d’evitar incendis forestals, fins al 15 d’octubre està prohibit encendre foc a menys de 500 metres del bosc, incloent-hi els treballs forestals, la crema de residus o les barbacoes. Des de finals de maig està actiu el Parc de Vallvidrera, que s’obre cada any durant l’estiu per reduir el temps de resposta en cas d’emergència forestal.

Aquest estiu, els Bombers de Barcelona han col·laborat amb els Bombers de la Generalitat cobrint zones de l’àrea metropolitana de la ciutat que van quedar desateses pel desplaçament d’unitats d’urgència a diversos incendis forestals declarats arreu del territori de Catalunya.

Avís d’onada de calor
Les successives onades de calor que s’estan produint aquest estiu augmenten el risc per a la salut de les persones més vulnerables: gent gran, nadons i infants, persones amb malalties cròniques i persones que treballen o que practiquen esport a l’aire lliure.

Es recomana hidratar-se sovint, evitar les hores de sol més directe (de les 12.00 a les 16.00 hores), vestir-se amb roba lleugera, abaixar les persianes durant el dia i obrir les finestres a la nit. A la ciutat s’ha desplegat una xarxa de refugis climàtics amb prop de dos-cents espais on la ciutadania pot trobar confort tèrmic.

Etiquetes associades a la notícia