Bombers de Barcelona lliura les genoveves i les medalles al mèrit del 2023

Aquest acte de reconeixement, que té lloc cada any, ret homenatge a trajectòries professionals de bombers i bomberes i a algunes actuacions destacades del darrer any. El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari, aquest matí, de la celebració de la festa del patró del cos de bombers i bomberes de Barcelona, Sant Joan de Déu, que és el 8 de març.

07/03/2023 15:59 h

Ajuntament de Barcelona

En primer lloc, s’han lliurat les tradicionals genoveves, que són rèpliques d’un dels vehicles històrics més emblemàtics del cos, a tretze bombers que es van jubilar el 2022 en agraïment de la seva dedicació i contribució a la construcció d’una Barcelona més segura i habitable.

També s’han entregat les distincions següents:

  • Dues medalles d’honor al sofriment en categoria de bronze.
  • Deu medalles d’argent per 35 anys de servei al cos.
  • Una placa honorífica al director general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, Leonardo Marcos.
  • Cinc diplomes en la categoria d’argent al Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Catalunya i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya.

Juntament amb l’alcaldessa, Ada Colau, hi han assistit el cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, l’intendent major en cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, la gerent de Seguretat i Prevenció, Maite Casado, i altres representants institucionals.

Els actes patronals d’enguany continuaran aquest dimecres, 8 de març, amb l’ofrena floral i l’acte d’entrega de distincions que tindrà lloc a l’Espai Bombers.

Etiquetes associades a la notícia