Els equips de policia de barri es consoliden en la gestió dels conflictes de convivència

Comença la segona edició del curs adreçat als equips de policia de barri, que consta de 156 hores lectives amb la col·laboració del Col·legi de Criminòlegs, professionals de direcció de l’Administració pública i docents universitaris. L’objectiu és reorientar les funcions dels agents cap a una tasca d’anticipació, anàlisi i gestió integral dels conflictes de convivència al territori.

03/11/2021 16:12 h

Ajuntament de Barcelona

Des que es van crear, el 2017, els equips de policia de barri se centren especialment, com a cos de proximitat, a detectar i resoldre conflictes de convivència. Aquest curs dona eines als agents per poder fer una aproximació i actuació més integral des de la proximitat, i els ha de permetre incorporar recursos i capacitats per poder-se anticipar als conflictes que puguin sorgir.

Amb professionals vinculats laboralment a la investigació, del món acadèmic hi participen fins a 36 professors d’universitats com la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UG), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Centre Crímina de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

El curs consta de diversos continguts, com l’ús de la tecnologia d’anàlisi de fonts d’informació, l’estudi de la criminologia ambiental i prevenció situacional o l’exploració de comportaments antinormatius. També inclou formació en comunicació i intel·ligència emocional per capacitar els agents a l’hora de localitzar referents veïnals que permetin reconduir situacions i evitar així tensions socials. Aquest curs vol consolidar-se com a formació contínua que s’imparteixi de manera anual i que incorpori nivells d’especialització en anàlisi i estratègia de conflictes.

 

Etiquetes associades a la notícia