Esforç conjunt entre les administracions per combatre d’arrel els furts i els robatoris

En la primera Junta Local de Seguretat de Barcelona del mandat s’han establert diversos acords i compromisos: els furts i els robatoris, que són el principal problema de seguretat a la ciutat, es combatran amb més agents al carrer i un front comú entre l’Ajuntament i la Generalitat per impulsar una reforma legislativa perquè la reincidència torni a ser un agreujant i es pugui distingir els lladres ocasionals dels grups organitzats. D’altra banda, els Mossos i la Guàrdia Urbana treballaran conjuntament a l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya, que es reobrirà pròximament.

19/07/2019 17:40 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Ada Colau: “Cal una reforma legislativa que reculli el tema de la reincidència, que es distingeixi entre un petit lladre ocasional i el que són autèntics grups organitzats professionals que es passen el dia robant i que creen la situació d’alarma a la ciutat.”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit la reunió de la Junta Local de Seguretat, la primera del mandat, a la qual han assistit el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

La trobada ha servit per establir les directrius en matèria de seguretat i prevenció a la ciutat. En aquest sentit, una de les prioritats és impulsar una reforma legislativa que reculli la reincidència com a agreujant en els furts i els robatoris amb intimidació, que representen més del 90% dels delictes que es registren a la ciutat, sobretot al centre.

Prendre en consideració la reincidència ha de permetre distingir entre els furts petits de lladres ocasionals i els grups organitzats professionals.

Reobertura de l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya

Per oferir una atenció més directa a la ciutadania i les persones visitants s’ha anunciat que es reobrirà l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya, que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana gestionaran de manera conjunta.

Tot i l’increment dels delictes, tant l’alcaldessa com el conseller han destacat que també s’han incrementat la tasca policial, el nombre d’efectius i el nombre de detencions. A més de la incorporació a la Guàrdia Urbana de 139 agents de la 91a promoció el 27 de juny d’aquest any, s’està executant l’oferta pública de 233 places d’agents en torn obert i 60 més pel procediment interadministratiu.

Durant el darrer mandat es van convocar 600 places noves de policia local, a les quals s’afegiran les 1.000 places noves previstes en l’acord de govern signat per BComú i el PSC per a aquest mandat.

Pel que fa a la policia autonòmica, la Generalitat ha anunciat que destinarà 320 mossos a Barcelona i que es farà un pla específic per garantir la seguretat de la ciutat amb la participació de l’Ajuntament i dels departaments de Benestar Social, Justícia i Territori.

 

Etiquetes associades a la notícia