Nova comissaria de la Guàrdia Urbana al Raval

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat en marxa aquest dimarts una nova comissaria al barri del Raval, ubicada al número 4 del carrer de les Tàpies, amb l’objectiu de reforçar la presència al districte de Ciutat Vella.

08/11/2022 14:15 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit més d’1,2 milions d’euros en les obres d’adequació d’aquest edifici, que fins ara era la seu de les oficines de l’antic Consell Comarcal del Barcelonès. Les noves instal·lacions disposen de 2.300 metres quadrats distribuïts en 5 plantes, a més de la planta baixa i el soterrani, i tenen capacitat per a un màxim de 450 agents.

Per la seva banda, la comissaria situada al número 43 de la Rambla no perd els usos policials, sinó que integrarà altres unitats i serveis del cos. En concret, s’establirà un punt d’atenció a víctimes de violència masclista, continuarà sent la seu del Grup de Tràfic d’Éssers Humans de la Guàrdia Urbana i mantindrà el servei de recollida de denúncies de la ciutadania.

Així, la Guàrdia Urbana disposa a partir d’ara de tres edificis policials al districte de Ciutat Vella: l’oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada al número 32 del passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, les dependències policials de la Rambla i la nova comissaria del carrer de les Tàpies.

Prop de 440 agents de la Guàrdia Urbana estan destinats a Ciutat Vella, 50 dels quals provenen de l’última promoció de la Guàrdia Urbana, integrada per 238 agents que van entrar a formar part del cos al mes de setembre. Amb aquesta última promoció, la Guàrdia Urbana disposa d’una plantilla de 3.360 agents.

El reforç policial fa baixar un 22% els fets delictius a Ciutat Vella

Gràcies als reforços policials i la bona coordinació amb els Mossos d’Esquadra, els fets delictius registrats al districte de Ciutat Vella entre els mesos de gener i agost d’aquest 2022 han baixat un 21,8%, amb un total de 28.222, respecte del mateix període del 2019.

Per tipus delictius, els delictes contra el patrimoni s’han reduït un 24,9%. Els furts, que suposen un 68% dels fets contra el patrimoni que ocorren al districte, han baixat un 32,3%, i els robatoris violents a la via pública, un 5,9%.

Etiquetes associades a la notícia