Les càmeres dels vehicles de la Guàrdia Urbana detecten 2.200 cotxes robats

Per facilitar la identificació de vehicles robats, embargats o d'interès policial, la nova flota de vehicles de la Guàrdia Urbana va incorporar el mes de juny un sistema de reconeixement automàtic de matrícules. En sis mesos, els cotxes patrulla han llegit 695.000 plaques de matrícula.

03/02/2019 11:07 h

Ajuntament de Barcelona

En els darrers sis mesos, dels 2.200 vehicles robats identificats, 1.449 havien estat denunciats, 221 tenien un requeriment policial i en 617 se n’havia decretat el precintament.

El sistema de lectura de matrícules es va instal·lar en una desena dels nous cotxes patrulla que van començar a circular el mes de juny passat. Consisteix en un sistema de dos lectors col·locats als extrems del pont de llum dels vehicles que reconeixen els caràcters alfanumèrics de les matrícules. Una vegada les càmeres llegeixen les matrícules, el sistema envia la lectura a les bases de dades de l’ordinador de bord i, en cas que sigui una matrícula de la llista d’interès policial, s’envia un avís automàtic a la pantalla de l’ordinador de bord.

En aquesta llista policial hi ha dades de vehicles embargats o precintats per l’Institut Municipal d’Hisenda o denunciats per robatori, entre d’altres. Pròximament s’incorporarà la detecció de vehicles per distintiu ambiental de la DGT, i es treballa amb diferents organismes per afegir llistes de vehicles sense assegurança de responsabilitat civil o que no hagin superat la inspecció tècnica de vehicles.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades