Un centenar de nous agents de la Guàrdia Urbana al servei del veïnat

Els 106 agents de la 90a promoció de la Guàrdia Urbana s’incorporen prioritàriament per reforçar el dispositiu especial d’estiu i per ampliar els dispositius desplegats a Ciutat Vella en el marc del pla de xoc del districte.

09/07/2018 19:31 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Ada Colau: “Territori, proximitat, transparència són els eixos que guien la Guàrdia Urbana, una manera de treballar per donar una resposta més eficaç a les necessitats i als anhels de la nostra ciutadania.”

Els nous i les noves 106 agents reforçaran les unitats territorials per combatre els principals fets delictius, especialment al districte de Ciutat Vella, que serà el destí de 56 agents en el marc del Pla de xoc de Ciutat Vella. També s’afegiran al dispositiu especial d’estiu que s’ha activat davant l’augment de l’ús dels espais públics i de l’arribada de més visitants a la ciutat durant el període vacacional. Entre les noves incorporacions hi ha 26 dones que incrementen la presència de dones a la plantilla de la Guàrdia Urbana en un 25%.

La 90a promoció amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana a 2.763 policies. A partir del 2019 s’hi incorporaran 150 agents més que van aprovar les oposicions del mes de juny i que formen part de l’oferta pública del Pla de recursos humans 2016-2019.

Nous uniformes

La Guàrdia Urbana canvia d’uniforme per adequar-se a la nova normativa aprovada per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de homogeneïtzar els uniformes de les policies locals de Catalunya. Els nous uniformes són de color blau nit, un blau més fosc que el dels anteriors i, com a novetat, la part posterior de la samarreta incorpora la paraula Policia, i a sota, la denominació de cada cos, en aquest cas: Guàrdia Urbana.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades