Una Festa Major més antimasclista

La Festa Major de Gràcia 2019 estrena lema de la campanya #BCNantimasclista, 'Només sí és sí', i modifica els horaris del punt d'informació per adaptar-se a les necessitats.

06/08/2019 11:52 h

Districte de Gràcia

La plaça de la Revolució serà el lloc on s’instal·larà, per tercer any, el punt d’informació #BCNantimasclista. El punt d’informació comptarà amb material amb les recomanacions necessàries d’actuació davant de casos de violència masclista. A més, hi haurà dues parelles d’informadores itinerants que visitaran els diferents espais de la festa.

Els horaris del punt d’informació seran els següents:

  • 15, 16 i 17 d’agost: de 21.30 a 5 h
  • 18, 19 i 20 d’agost: de 21.30 a 4 h
  • 21 df’agost: de 21.30 a 2 h

Les comissions dels carrers també comptaran amb material per poder actuar davant de situacions d’assetjament o agressió masclistes: guia per unes festes lliures de masclisme, tríptics informatius i un cartell amb informació sobre el circuit d’actuació per fer front a aquestes situacions.

Novament, el Districte de Gràcia informarà  diàriament  del nombre d’accions informatives i de sensibilització, del nombre d’assessoraments  i de les intervencions realitzades per part dels diferents espais i agents en l’aplicació del protocol antimasclista.

Les propostes i informació que es duran a terme durant els dies de festa han estat fruit del treball col·lectiu del Districte de Gràcia amb el Circuit Barcelona contra la violència masclista, CEJAS, Assemblea feministes de Gràcia, amb la col·laboració de la Fundació Festa Major i les comissions de festa dels carrers.

Guia per a unes festes lliures de masclisme

L’any passat ja es va fer un pas endavant amb la redacció de la Guia per a unes festes lliures de masclisme a l’espai públic de Gràcia. Caminem cap a unes festes amb perspectives de gènere’, consensuada per la Taula d’Abordatge de violències masclistes de Gràcia. Entre les recomanacions recollides a la guia, també n’hi havia de referides al conjunt d’elements de la festa a tenir cura: model d’organització, programa festiu i un compendi de recomanacions que avancen temes fins ara no contemplats com la gestió de l’espai públic de la Festa.