El CUESB atén prop de deu mil persones durant l’emergència sanitària per la covid-19

El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona s’ha adaptat a la nova situació ampliant el catàleg de serveis per atendre les noves demandes de la ciutadania a conseqüència de la covid-19 i, especialment, per la situació de confinament. Del 26 de març al 31 de juliol, el CUESB va atendre 9.951 persones, més del 97% de les quals es van atendre amb serveis d’atenció d’urgència.

13/08/2020 17:21 h

Ajuntament de Barcelona

Del total de persones ateses per urgències, 626 van rebre atenció al seu domicili i la resta de serveis d’atenció s’han ofert telefònicament, presencialment a les oficines del CUESB o al carrer. Durant el primer mes de l’emergència sanitària, el març, es va concentrar el gruix de trucades, es va atendre 3.856 persones, més del 38% del total.

Quan es va decretar l’estat d’alarma, el CUESB es va adaptar a la nova situació i va posar en marxa sis dispositius amb capacitat per atendre 700 persones sensellar i el repartiment de 581 àpats a domicili a les persones més vulnerables fins a principis de maig.

Durant l’emergència sanitària el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona ha registrat un increment de demandes de suport relacionades amb l’angoixa, la por i el desconcert; per no poder atendre els familiars dependents que viuen sols, i situacions de violencia masclista o familiar.

Aquest any 2020 el Centre d’Urgència i Emergències Socials de Barcelona ha reforçat i ampliat la plantilla amb 19 treballadors i treballadores més, de manera que arriba als 93 professionals; ha renovat i augmentat la flota de vehicles, i ha modificat l’uniforme mantenint el color blau que els caracteritza.

Servei de referència

L’any 2019 ha consolidat el CUESB com a servei de referència pel que fa a l’atenció psicosocial a les persones afectades en situacions d’emegència i urgència social a Barcelona. L’any passat es va atendre un total de 223 emergències i 15.277 persones per urgències.

El CUESB ofereix servei durant les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. L’equip està format per personal especialitzat en psicologia, en treball social i per experts i expertes en l’atenció en situacions  de crisi. El centre atén persones en situació de crisi social com poden ser persones grans o infants que pateixen desatenció, persones que han perdut l’habitatge i no tenen recursos propis o persones que es veuen afectades per sinistres com incendis, inundacions o accidents.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades