‘Jo et cuidaré’: un conte per acompanyar les famílies desnonades amb infants

El Centre de Serveis Socials Raval Sud ha publicat el conte infantil ‘Jo et cuidaré’, que explica una realitat social que malauradament pateixen moltes famílies: els desnonaments. El llibre és fruit del treball d’un grup de veïnes del Raval que han patit un procés de desnonament i que han exposat les seves vivències.

25/01/2024 16:49 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa va sorgir l’any 2019, quan les famílies afectades van fer una demanda perquè els ajudessin a explicar als infants la pèrdua que suposen els desnonaments.

L’escriptora Anna Manso, en un diàleg amb les veïnes, ha construït l’argument de la narració. Les il·lustracions de Teresa Herrero també han sorgit arran del treball conjunt amb les dones del grup participatiu. El conte està traduït al bengalí, l’urdú, l’àrab i el tagal.

El conte es presentarà en cinc escoles del barri que tenen el suport del Programa d’educadores socials a les escoles i als quatre centres oberts, perquè l’equip professional el pugui treballar a l’aula amb els nens i nenes. A més, la Biblioteca Sant Pau oferirà un espai perquè tots els nens i nenes de les escoles del barri puguin escoltar el conte. I també es pot visitar una exposició amb les il·lustracions del conte al Centre de Serveis Socials Raval Sud.

Jo et cuidaré es distribuirà en paper als serveis públics i entitats socials del barri i també està disponible en versió digital.

Etiquetes associades a la notícia