Més de 17.100 persones provinents d’Ucraïna han estat ateses a la ciutat

Des del mes de febrer, coincidint amb l’inici de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, s’han atès a Barcelona 17.100 persones d’origen ucraïnès i s’han facilitat 2.600 empadronaments, el 50,7% són dones i un 31,6% són menors d’edat. L’any passat es van escolaritzar als centres educatius de la ciutat 678 alumnes d’origen ucraïnès i aquest curs s’hi han matriculat 276.

18/10/2022 09:27 h

Ajuntament de Barcelona

El gruix de les atencions —prop de 13.900 persones— s’ha fet al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i a Ucrane, l’equipament d’emergències socials que ha concentrat l’atenció a la comunitat ucraïnesa a la ciutat.

S’han facilitat fins a 6.200 pernoctacions a persones que estaven de pas a la ciutat o bé en procés d’entrar al sistema estatal d’acollida. A més, el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha atès al voltant de 3.200 persones durant aquests mesos.

L’activitat del CUESB i Ucrane ha suposat una inversió municipal addicional de 850.000 euros, mentre que les més de 1.300 ajudes d’urgència activades han suposat fins avui un total de 308.000 euros addicionals.

Ajudar i acollir

Tot i que durant les últimes setmanes s’ha observat un descens important en el ritme de noves arribades, es vol facilitar al màxim la integració de les persones nouvingudes i continuar treballant per a la seva plena integració.

Entre d’altres accions, s’han atès 335 persones al dispositiu ocupacional creat per Barcelona Activa per facilitar la integració laboral i s’han fet 19 sessions de suport emocional en què han participat 37 persones, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Altres exemples són el programa de lleure per a familiars i infants allotjats en hotels de la ciutat, l’ampliació del programa “A l’estiu, Barcelona t’acull” i dels casals d’estiu que organitza cada any l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i que enguany han ofert també “Temps de joc Ucraïna” o bé la donació d’una dotzena d’elements de suport per a persones ucraïneses gestionada a través del Banc del Moviment.

Kíiv, ciutat convidada a la Mercè 2023

A més, s’ha designat Kíiv com a ciutat convidada de la Mercè del 2023 amb la signatura del conveni de col·laboració elaborat durant la recent visita de l’alcalde de la capital ucraïnesa.

També s’han organitzat altres accions com ara l’enviament de dos camions de Bombers de Barcelona amb material especialitzat o la resolució d’una crida d’emergència per a entitats de cooperació internacional i justícia global que treballen sobre el terreny en l’atenció a les persones refugiades.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades