Jornada sobre la soledat no volguda de les persones amb discapacitat

Tindrà lloc el 7 d'octubre, de 9 a 14 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta

La trobada vol reflexionar sobre aquest tipus de soledat, i per això es presentarà un estudi de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) sobre com afecta la soledat a aquest col·lectiu. A més, la Fundación ONCE exposarà el seu estudi en relació a les persones cegues i, per acabar, tindrà lloc una taula rodona per abordar la col·laboració publicoprivada en la lluita contra la soledat, amb la participació de diverses entitats i fundacions.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, farà la benvinguda i parlarà de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 com a marc de la jornada. La cloenda anirà a càrrec del regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé.

La jornada tindrà lloc el divendres 7 d’octubre, de 9 a 14 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. Us adjuntem el programa i el formulari per inscriure-us-hi.

La sala està equipada amb bucle magnètic per a persones amb problemes d’audició. Hi haurà servei d’interpretació amb llengua de signes prèvia demanda, enviant un correu a l’adreça spitnb@bcn.cat fins a dos dies laborables abans de la sessió. La sala és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, i hi haurà un espai reservat per a cadires de rodes.

Estratègia contra la Soledat 2020-2030

L’aïllament social i la soledat no desitjada han esdevingut un fenomen de la societat mundial. S’ha convertit en un problema global de les societats actuals, i és fins i tot considerada com una de les epidèmies del segle XXI.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Barcelona va elaborar l’Estratègia contra la Soledat 2020-2030 i un pla d’accions 2020-2024, que preveu 71 accions que se sumaven als 268 programes i serveis municipals en marxa relacionats amb la soledat.

En aquest marc, el Districte de Nou Barris també impulsa, com dèiem, algunes accions. A banda del mapa d’actius ja presentat i d’aquesta jornada, en el futur també es proposarà un joc contra la soledat no desitjada, i s’elaborarà un producte extret de la reflexió i el coneixement que aporta l’àmbit universitari, la ciutadania i els professionals del sector per millorar la prevenció i detecció de la soledat.