En marxa el servei Concilia de cangur gratuït a la Marina

A través del projecte Concilia, l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les famílies de la Marina i altres barris inclosos al Pla de Barris un servei de cura d'infants a demanda. El servei és gratuït i està disponible els set dies la setmana: de dilluns a divendres, des de les 15.30 fins a les 20.30 h, i els dies festius, dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h.

07/10/2020 16:16 h

Mupert

El servei s’adreça prioritàriament a famílies amb pocs recursos, monoparentals o dones que pateixen violència masclista, per facilitar-hi la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. Si tens fills o filles d’entre 4 i 12 anys, pots demanar-ho de manera puntual o sempre que ho necessitis. Per deixar-hi els infants, cal donar-se d’alta al servei i reservar-hi una hora, a través dels formularis en línia, del correu electrònic concilia.lamarina@incoop.cat o bé telefonant al 722 204 259.

El servei Concilia ubicat al Centre Pepita Casanellas pot acollir entre sis i vuit infants per hora. Les tres educadores, que hi treballen per torns, atenen els infants i les famílies quan hi arriben, programen i dinamitzen les activitats que s’hi facin. A aquests infants se’ls ofereix una atenció bàsica, ludicosocial i educativa en aquells moments en què es quedarien sols a casa en absència de la mare, pare o persona responsable, per no disposar d’altres recursos més adequats.

D’aquesta manera, també es facilita la participació de mares, pares i famílies sense recursos en cursos de formació, la seva incorporació al món laboral, la implicació en l’activitat social del barri i poder oferir-los moments puntuals de descans.

El projecte Concilia forma part del Pla de Xoc Social que ha engegat l’Ajuntament de Barcelona per fer front als efectes socioeconòmics generats per la pandèmia de covid-19, en el marc del Pla de Barris i conjuntament amb l’Àrea de Drets Socials. El servei funciona, per començar, com a prova pilot durant cinc mesos en sis barris, de manera ininterrompuda fins al proper 31 de gener.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades