Porta Trinitat, el nou centre de serveis socials, casal d’entitats i PIAD de Sant Andreu

Comencen les obres del Centre de Serveis Socials i Casal d’Entitats Porta Trinitat, al districte de Sant Andreu. El centre formarà part del Complex Porta Trinitat, llargament reivindicat pel veïnat. Es preveu que les obres acabin l’estiu de l’any 2021.

14/06/2020 11:30 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres de construcció del nou equipament es duen a terme al solar que hi ha a la carretera de Ribes, 51-65, al barri de la Trinitat Vella. A més del centre de serveis socials i el casal d’entitats, l’equipament inclourà el Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD) de Porta Trinitat. El conjunt contribuirà a millorar l’espai públic del barri i a dotar-lo dels equipaments comunitaris necessaris.

El Complex Trinitat Porta inclou també equipaments per a la gent gran i per a persones joves. A més, abans de l’estiu es preveu que es licitin les obres de 139 habitatges dotacionals, 85 destinats a persones grans i la resta, 54, a lloguer social.

Per a la construcció de l’equipament s’han invertit 6,4 milions d’euros. Es preveu que les obres d’execució durin catorze mesos.

Reivindicació veïnal

Fa una dècada, el barri de la Trinitat Vella va perdre el servei directe d’assistència social que fins aleshores es trobava al centre cívic. La reivindicació dels veïns i les veïnes ha resultat clau per desenvolupar el projecte Porta Trinitat.

Un equipament completament dotat

L’edifici, de quatre plantes, tindrà dos patis i se n’urbanitzarà l’exterior. Està pensat per a l’ús administratiu i cultural i inclourà una sala d’actes pública amb 170 butaques. A la primera planta hi haurà les dependències de l’Àrea de Serveis Socials, mentre que el casal de barri es construirà a la segona planta, amb espais de cotreball, sales de reunions i magatzems.

La tercera planta de l’edifici es destinarà a espais polivalents per fer-hi tallers, i també disposarà de sales de reunions, bucs d’assaig per a entitats musicals i vestidors. D’aquesta manera es donarà més cabuda a l’associacionisme del barri.

Etiquetes associades a la notícia