Convocatòria oberta als premis Montserrat Roig

Els guardons reconeixen el periodisme valent, compromès i que posa les persones i les seves històries al centre. El termini per a la presentació de candidatures acaba el 31 de gener i inclou quatre categories: periodisme social, comunicació social, investigació en l’àmbit del benestar social i un premi especial del jurat.

09/01/2020 12:29 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta és la tercera edició consecutiva d’aquests guardons després que el 2017 s’actualitzés el que fins llavors era el premi del Consell Municipal de Benestar Social, amb el nom de la periodista i escriptora Montserrat Roig com a homenatge al seu llegat i trajectòria.

Els nous guardons mantenen les quatre categories existents: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i el premi especial del jurat. I l’edició d’enguany vol donar un valor especial al periodisme d’investigació en l’àmbit “Territoris i desigualtats” amb tres guardons diferents: feminització de la pobresa, infància i vulnerabilitat.

Tots els treballs que s’hi presentin han d’estar relacionats amb la ciutat de Barcelona. Cada treball guanyador rebrà un premi de 8.000 euros, excepte el premi especial del jurat, que no té dotació econòmica.

L’objectiu dels premis Montserrat Roig és promoure i incentivar la informació de qualitat posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació, i reconèixer la necessitat d’un periodisme que aprofundeixi més en els temes complexos.

Els treballs de comunicació i periodisme socials s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2018 i el 15 de desembre de 2019, i els projectes sobre promoció de la investigació s’han de dur a terme durant l’any 2020 i el primer trimestre del 2021.

Per a més informació pots consultar el web dels premis Montserrat Roig.

Etiquetes associades a la notícia