S’incrementa en nou milions d’euros el pressupost per atendre les persones sense llar

Des de l’inici de la crisi sanitària generada per la covid-19 s’han posat en marxa a la ciutat set dispositius extraordinaris que en total, gràcies a la col·laboració de diferents entitats socials i institucions, sumen més de 750 places addicionals per acollir persones sense llar en condicions dignes i segures. Aquestes places s’han afegit a les 2.200 que ja estaven operatives abans de l’estat d’alarma.

28/05/2020 18:49 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona destinarà aquest any nou milions d’euros addicionals per garantir l’atenció de les persones sense llar arran de la crisi sanitària generada per la covid-19. Aquesta xifra se suma als 35 milions d’euros que ja hi havia previstos enguany per a l’atenció d’aquest col·lectiu, de manera que el pressupost total arribarà als 44 milions d’euros.

Aquests nou milions d’euros addicionals serviran per sufragar els set dispositius d’allotjament que s’han posat en marxa a la ciutat des que es va declarar l’estat d’alarma i que han atès 1.025 persones, el 30% de les quals han arribat d’altres municipis, el 33% no vivien al carrer anteriorment i el 36% dels homes estan en situació d’irregularitat administrativa.

Tres dels dispositius —l’exclusiu per a dones, que gestiona Progress; l’equipament per a joves en situació de carrer, que gestiona Superacció, i l’equipament per a persones amb addiccions, cedit per la Fundació Pere Tarrés i gestionat per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD)— seguiran funcionant com a mínim fins al 31 de desembre i amplien la seva capacitat. Això permet sumar 160 places fixes a les 2.200 places que hi havia a la ciutat abans del confinament.

Els pavellons cedits per Fira Barcelona, amb capacitat per acollir fins a 450 persones, seguiran operatius fins al 30 de setembre, amb la col·laboració de la Creu Roja i la Fundació Salut i Comunitat, en règim d’acolliment nocturn amb servei d’esmorzar i sopar, higiene, bugaderia i rober.

La resta de dispositius extraordinaris d’alimentació i higiene s’aniran reorganitzant cas per cas amb l’objectiu que cap persona que ho necessiti deixi de rebre els serveis que ha estat rebent durant aquest confinament. El compromís de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i de les entitats socials implicades és seguir l’evolució de la pandèmia i adaptar els diferents dispositius a les situacions que es puguin generar.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades