Cinc projectes d’innovació urbana guanyen la tercera edició de “La ciutat proactiva”

Plantejar solucions de manera diversa, diferencial i innovadora per fer front als reptes urbans. És l’objectiu dels projectes guanyadors de la tercera edició de la convocatòria “La ciutat proactiva. Innovació amb impacte”, llançada per BIT Habitat. Les iniciatives guanyadores es repartiran mig milió d’euros, amb els quals es finançarà fins a un 80% de cada projecte.

12/12/2022 20:59 h

Ajuntament de Barcelona

Els cinc projectes guanyadors tenen pressupostos d’entre 50.000 i 150.000 euros i aporten solucions per fer front als reptes de la transició energètica, l’emergència climàtica, la transformació urbana, l’habitatge i la cohesió social. Es consolida la tendència de les dues edicions anteriors de ser propostes consorciades per diverses entitats, amb un enfocament transversal i una perspectiva multidisciplinària.

Els projectes són:

BIT Habitat donarà a cada projecte, a més del suport financer, acompanyament tècnic, mentoria amb persones expertes i facilitació a l’accés a la tecnologia per poder desenvolupar prototips. També contribuirà a les iniciatives amb suport comunicatiu i difusió.

Actualment, estan en marxa a la ciutat un total de 17 iniciatives nascudes en el marc de “La ciutat proactiva”, a les quals s’afegeixen les 5 guanyadores de l’edició d’enguany. En total, 22 projectes innovadors impulsats gràcies a aquesta convocatòria d’ajuts des del 2020.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades