Empreses emergents de l’àmbit de la internet de les coses a la Barcelona Industry Week

Barcelona Activa ha seleccionat vint empreses amb base a la ciutat i que utilitzen dispositius de nova generació de la internet de les coses per participar en l’IoT World Congress. L’esdeveniment, emmarcat en la Barcelona Industry Week, té lloc del 29 al 31 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira Barcelona. Les empreses exposen alguns dels sistemes que han posat en funcionament per oferir solucions als problemes de mobilitat, seguretat, robòtica de l’eficiència energètica i del camp de la medicina, entre altres.

29/10/2019 14:09 h

Ajuntament de Barcelona

The Internet of Things (IoT) o la internet de les coses ens trasllada a un ecosistema en què una xarxa d’objectes quotidians de la nostra vida es troben interconnectats i ens aporten informació molt valuosa. Aquesta tecnologia és més present que mai en moltes empreses industrials que ja apliquen algoritmes, la intel·ligència artificial, la cadena de blocs i la realitat augmentada perquè alguns processos s’automatitzin i es millorin.

El conjunt d’aquestes empreses emergents facturen uns 6 milions d’euros i donen feina a 200 persones. Ofereixen solucions en els sectors de la mobilitat, la seguretat, l’eficiència energètica i la medicina, entre altres.

Les empreses seleccionades són Cigo!, Xamiol, BitMetrics, Sinapse Energía, USE IT Health, AEInnova, ,Ctrl4 Enviro, Digital Smart Group, IN2, Innovum Solutions, IOTIP, Mycelium, PickData, Slash Mobility, SLB Systems, Tedeloc, Thingtia, Tracktio i Sensing & Control. L’estand també acompanyarà les empreses el Centre d’Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT UPC), l’instrument de transferència tecnològica de la UPC.

Nou espai d’atenció a empreses estrangeres 

Per primera vegada, l’estand de l’Ajuntament de Barcelona disposarà d’un espai d’atenció a les empreses estrangeres interessades a aterrar o fer negocis a Barcelona, amb la finalitat d’atraure noves activitats comercials i tecnològiques a la ciutat. A més, Barcelona Activa ofereix unes visites inspiradores dirigides a empreses industrials i del sector creatiu i cultural, perquè també tinguin en compte totes les eines i els recursos que els ofereix l’alta tecnologia i la digitalització. Es fan visites guiades als recintes de l’IoT i Industry.

Al saló Industry, l’Ajuntament també dona visibilitat dels serveis de suport al prototipatge empresarial del Parc Tecnològic, útil especialment per a les empreses que comencen a produir peces i eines digitalitzades. I també explica com es pot oferir a les empreses formació en aquest àmbit i l’ús accessible de les eines necessàries per a la fabricació digital.

En aquest estand també és present la Xarxa d’Ateneus de Fabricació, que disposa de cinc espais a la ciutat. Els ateneus són un recurs públic obert a tota la ciutadania, en especial al sector educatiu i a les persones emprenedores.

Mercat de talent digital

Durant els mateixos dies, en el marc del Cybersecurity Congress se celebra el Job Market Place, un espai per a persones a la recerca de feina en l’àmbit de la ciberseguretat. En l’àmbit digital, l’especialització de seguretat i protecció i gestió de dades esdevé una de les feines més demandades de cara al futur, segons es va avançar en el Llibre blanc del futur del treball, editat per Barcelona Activa.

Etiquetes associades a la notícia