La Ciutat Proactiva busca projectes que facilitin la transició energètica i la cohesió social

Fins al 27 de maig es poden presentar projectes a la nova convocatòria d’ajuts a la innovació urbana 'La Ciutat Proactiva', dotada amb 500.000 euros, que busca iniciatives que ofereixin solucions als reptes urbans de la transició energètica i l’emergència climàtica i de la transformació urbana, l’habitatge i la cohesió social. Com a novetat, aquesta tercera edició que llança BIT Habitat finançarà projectes d’entre 50.000 i 150.000 euros, amb un màxim del 80% del seu pressupost total.

11/05/2022 10:10 h

Ajuntament de Barcelona

Les solucions han de caracteritzar-se per l’alt impacte, el component innovador, l’enfocament, l’escalabilitat i la replicabilitat. Un comitè format per un grup d’experts independents seleccionarà les propostes guanyadores, que es donaran a conèixer a l’octubre.

informació detallada sobre les diferents accions i àrees temàtiques que poden optar a la convocatòria (projectes de transició energètica, descarbonització urbana, models de consum, regeneració urbana i habitatge o innovació social) està disponible al web de la convocatòria.

Un bon bagatge

Actualment a la ciutat hi ha en marxa un total de disset iniciatives guanyadores de les edicions anteriors, que donen resposta a grans reptes urbans prioritaris.

L’edició del 2020, ‘La Ciutat Proactiva. Barcelona, i ara?’, va premiar sis propostes que abordaven l’impuls de l’economia local i la millora de la sostenibilitat i la resiliència urbana. Aquestes iniciatives han estat en execució fins a finals del 2021.

L’edició del 2021, ‘La ciutat proactiva. Barcelona en acció’, va subvencionar un total
d’onze projectes, que s’estan executant en aquests moments. Se centren en una transició digital justa i inclusiva i treballen per garantir la sostenibilitat urbana i per fer front a l’emergència climàtica.

Més informació