La meitat de la població ja usa l’app Smou

L’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona celebra el quart aniversari amb xifres rècord: 800.000 persones usuàries, la meitat de la població de la ciutat, i 16,4 milions d’operacions, 54.000 cada dia.

28/02/2023 14:18 h

Ajuntament de Barcelona

Actualment, l’aplicació Smou integra una vintena de serveis de mobilitat i inclou solucions com el Bicing, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la xarxa d’aparcaments BSM o la gestió de les places d’AREA per a residents.

També s’hi pot consultar informació sobre serveis com els de bicicletes, cotxes i motos compartits o sobre el transport públic en temps real o fer servir la funció “Com s’hi arriba”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre de Barcelona i l’àrea metropolitana, ja sigui en transport públic o privat, i localitzar les opcions d’aparcament disponibles.

L’aplicació té l’objectiu de continuar contribuint a una mobilitat planificada i sostenible, per això es treballa per ampliar l’oferta de serveis i permetre que la majoria es puguin consultar, reservar i també pagar a través de la mateixa aplicació.

Això permetrà que Smou sigui una autèntica eina de mobilitat, un servei que ofereixi a l’usuari o usuària de Barcelona opcions de ruta, reserva i pagament personalitzat segons cada necessitat.