L’IMHAB porta a Construmat el seu model innovador d’allotjaments temporals Aprop

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) participa a la fira Barcelona Building Construmat amb un estand propi, on es podran conèixer a fons els allotjaments Aprop, un innovador model d’allotjaments temporals de construcció ràpida. Del 14 al 17 de maig, l’IMHAB disposarà d’un estand propi a la fira, situat al pavelló 2, número 79, carrer F, on es mostraran els mòduls a mida real dels Aprop i s’oferirà informació d’altres projectes d’habitatge que es duen a terme a la ciutat.

15/05/2019 08:28 h

Ajuntament de Barcelona

Els Allotjaments de Proximitat Provisionals (Aprop) són un model d’allotjaments de construcció ràpida, sostenible i de qualitat. A l’estand de Construmat s’exposa el sistema constructiu d’aquests allotjaments, que l’Ajuntament de Barcelona impulsa com a mesura per fer front a l’expulsió de veïnat dels barris. A l’exposició es mostren els tres projectes pilot que ja hi ha planejats a la ciutat, i també com són els allotjaments, tant per dins com per fora.

Altres activitats

l’estand de l’Ajuntament de Barcelona també hi ha un espai destinat a altres activitats, enfocades a presentar les solucions innovadores en matèria d’habitatge a Barcelona.

Aquest espai l’estand oferirà actes com la presentació de l’equip guanyador del BCN-NYC Affordable Housing Challenge, una conferència sobre el programa de rehabilitació de finques d’alta complexitat o la presentació de nous projectes del parc públic d’habitatge.

La presentació del guanyador del BCN-NYC Challenge tindrà lloc dimecres, 15 de maig, de 11.30 a 12.30 hores. L’acte serà moderat per Ana Paola López, membre d’i.lab (ens que fomenta la innovació urbana sostenible i social). L’equip guanyador del BCN-NYC Affordable Housing Challenge, anunciat a Nova York el 14 de maig, explicarà el seu projecte a Barcelona en el marc de Construmat.

Dijous, 16 de maig, hi haurà una roda de premsa entre les 11.00 i les 12.00 hores, en què l’Observatori Metropolità de l’Habitatge (O-HB) presentarà els darrers resultats del laboratori sobre “L’oferta i la demanda de lloguer a l’àrea metropolitana de Barcelona”. La roda de premsa serà a càrrec de Carme Trilla, presidenta de l’O-HB, i Beatriz Toribio, directora d’estudis de Fotocasa.

Programa de rehabilitació de finques d’alta complexitat

Dijous, 16 de maig, de 12.30 a 13.30 hores, es presetarà el programa de rehabilitació de finques d’alta complexitat. L’Ajuntament ha decidit impulsar aquesta iniciativa emmarcada en el Pla de barris, un programa que té com a objectiu reduir les desigualtats que existeixen a la ciutat.

Es va encarregar un estudi a la Universitat Politècnica de Catalunya per determinar quines són les finques amb més necessitats de rehabilitació. Els tècnics del consistori visiten aquests edificis i es posen en contacte amb el veïnat per explicar-los el funcionament de la iniciativa i estudiar l’estat de l’immoble i les necessitats dels habitants.

Quan l’Ajuntament i el veïnat arriben a un acord sobre les obres que cal fer, es tramiten els ajuts i s’executa la rehabilitació.

Presentació de nous projectes del parc públic d’habitatge

Divendres, 17 de maig, entre les 11.30 i les 12.30 hores, es presentaran els projectes de nova construcció d’habitatge públic de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona, així com la rehabilitació integral d’un edifici.

Els projectes que s’exposaran a la fira són la gran rehabilitació al carrer de l’Hospital, amb Josep Miàs com a representant dels arquitectes, i l’obra nova a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (parcel·la de l’antiga Quirón), amb Pau Bajet com a representant. També s’hi presentarà l’obra nova al carrer de Veneçuela, amb Marta Peris i José Toral com a representants. L’acte serà moderat per Joan Carles Melero, director dels serveis tècnics de l’IMHAB.

Etiquetes associades a la notícia